Spring naar de content

Verstappen sprakeloos na vierde plek tijdens GP Hongarije

Max Verstappen is vierde geworden in de Grand Prix van Hongarije. Dat is de beste prestatie van de jonge Nederlander tot nu toe in de Formule 1. Zijn vader eindigde op dit circuit in 1994 als derde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De race op de Hungaroring werd gewonnen door de Duitser Sebastian Vettel in zijn Ferrari, gevolgd door Daniil Kvyat (Red Bull), die daarmee voor het eerst in zijn carrière op het podium kwam. Daniel Ricciardo, ook van Red Bull werd derde.  Lewis Hamilton (Mercedes) reed vanaf poleposition maar werd teleurstellend zesde.

Op zijn website laat Verstappen weten sprakeloos te zijn. “Helemaal perfect. Het was al een goed begin van het seizoen, maar om dan zo de zomerstop in te gaan, is wel heel mooi. P4 is een ongelooflijk resultaat”.

De race ging niet vlekkeloos. “Ik had een slechte start. Ik kon nergens heen, niet naar buiten of naar binnen, ik zat helemaal klem. Ja, dan denk je dat het een lastige race gaat worden als je al zo ver naar achteren ligt. Ik gaf niet op, bleef geconcentreerd, bleef pushen, heb mensen ingehaald en heb een goede tweede stint kunnen rijden. Ik ben super blij!”

Sprakeloos
Hij vervolgt: “Tijdens de race kon het kon vele kanten op gaan, maar van een vierde plek had ik nooit durven dromen. Een paar ronden voor het einde vroeg ik pas op welke positie ik reed. Toen mijn engineer Xevi Pujolar P4 zei, vroeg ik me af wat er voor me gebeurd was. Ik ben ongelooflijk blij, sprakeloos. Dit is als een droom en had ik nooit verwacht in mijn eerste seizoen. Toen ik de finishlijn over ging, kon ik het niet geloven. Ik ben een koele kikker, maar over de boordradio kon ik mijn gevoelens niet onder woorden brengen door het overweldigende resultaat.”