Spring naar de content

Legale jacht en een Nobelprijs voor Blatter: wie zei wat?

Boude constateringen, geestige uitlatingen en beledigende mededelingen; we raken met zijn allen maar niet uitgepraat. Dagelijks worden er curieuze beweringen gedaan die even blijven hangen maar daarna vaak weer wegebben. Wie deed welke uitspraak? Test uw actuele kennis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

1) “Ik ben bijzonder teleurgesteld dat er geen VN-tribunaal komt om de daders van de ramp met vlucht MH17 te vervolgen. Dit veto is een tegenslag, maar wij gaan even vastberaden door opdat vervolging en berechting van de daders van de vreselijke ramp met de MH-17 plaats zal vinden.” Wie maakte dit teleurgestelde statement naar aanleiding van het veto van de Russen omtrent een MH-17-tribunaal?

a. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken
b. Minister-President Mark Rutte
c. De Australische premier Tony Abbot

2) “Bij mijn weten was alles aan de jacht legaal.” Wie deed deze uitspraak nadat hij een zeer geliefde leeuw had neergeschoten met een kruisboog, hetgeen een flinke hetze ontketende?
a. De Amerikaanse tandarts Walter Palmer
b. Onze eigen prins Bernhard
c. De Texaanse cheerleader Kendall Jones

3) “Mensen als Blatter en andere voorzitters van grote internationale sportfederaties of de Olympische Spelen, verdienen een speciale erkenning, als er iemand een Nobelprijs verdient dan zijn het wel mensen als Blatter.” Iemand die het spoor van de realiteit al een tijdje bijster lijkt, deed deze alleszins opmerkelijke uitspraak. Wie?
a. Diego Maradona
b. Vladimir Poetin
c. Silvio Berlusconi

4) “It’s not because of the money, it’s about sound quality.” Welke succesvolle artiest deed met deze uitspraak afstand van streamingdiensten als Spotify?
a. Taylor Swift
b. Prince
c. Neil Young

5) “Alles wat kan worden gedaan, zal worden gedaan om er zeker van te zijn dat onze grenzen veilig zijn, en dat (-) vakantiegangers in staat zijn op vakantie te gaan.” Welke landsbestuurder deed deze uitspraak over het steeds ernstiger wordende vluchtelingenprobleem nabij Calais?
a. David Cameron
b. Angela Merkel
c. François Hollande

6) “Het is onmogelijk om door te gaan met een vredesproces met hen die onze nationale eenheid bedreigen.” Wie zei dit en over welke groepering ging het?
a. Premier Erdogan van Turkije, over de Koerden in zijn land
b. President Assad van Syrië, over Islamitische Staat
c. Premier Netanyahu van Israël, over Hamas

Wilt u weten hoe u gescoord heeft? De antwoorden vindt u hier.

Onderwerpen