Spring naar de content

Wollige taal, stevige noten en bedreigd worden door kinderen. Wie zei wat?

Boude constateringen, geestige uitlatingen en beledigende mededelingen; we raken met zijn allen maar niet uitgepraat. Dagelijks worden er curieuze beweringen gedaan die even blijven hangen maar daarna vaak weer wegebben. Wie deed welke uitspraak? Test uw actuele kennis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

1) “Ergens is het volgens mij, bij haar, de fascinatie van wat er gebeurt als mens en dier elkaar ontmoeten, omdat mens en dier zo gescheiden zijn geraakt. We eten wel vlees en we hebben wel huisdieren, maar het werken met paarden, bijvoorbeeld, het werken met dieren, dat is eigenlijk verdwenen.” Afgelopen week was een bijzondere uitzending van het programma Zomergasten, waar niet iedereen over te spreken was. Wie deed bovenstaande (en vele andere), af en toe onnavolgbare, filosofische uitspraken?

a) Arnon Grunberg

b) Peter Buwalda

c) Simone van Saarloos

2) Deze week werd door muziekblad Rolling Stone de lijst met de honderd beste songwriters aller tijden gepresenteerd. Van welke levende legende is de volgende tekst: “Come gather round people, wherever you roam, and admit that the waters around you have grown.”

a) Bob Dylan

b) Paul Simon

c) Paul McCartney

3) “(……) moet de geschiedenis onder ogen zien, maar latere generaties hoeven zich daarvoor niet te verontschuldigen.” Welke premier van welk land bood een (halfbakken) excuses aan voor de oorlogsmisdaden dat het land in het verleden heeft begaan?

a) Premier Aleksandar Vucic van Servië

b) Premier Shinzo Abe van Japan

c) Premier Recep Erdogan van Turkije

4)“We maken je dood, gilden ze. Ze hadden er alleen niet op gerekend dat sommige Nederlandse mannen de tegenaanval inzetten.” Welke controversiële journalist deed in deze en andere tweets verslag van hoe hij door een groep jonge Marokkanen werd aangevallen, hetgeen later toch een klein beetje anders bleek te zijn verlopen?

a) Willibrord Frequin

b) Jan Roos

c) Rutger Castricum

5) “Wat betreft de Nederlandse regering moeten er nog een paar stevige noten worden gekraakt”. Het nieuwe plan voor financiële hulp aan Griekenland is nog niet helemaal in de smaak gevallen bij ons kabinet. Wie deed deze uitspraak?

a) Minister-president Rutte

b) Minister van Financiën Dijsselbloem

c) Minister van Buitenlandse Zaken Koenders

6) ‘Nigger, are you crazy? Hoe vernietig je de zwarte identiteit?’ Welke Nederlandse krant zorgde met deze ironisch bedoelde kop in de Verenigde Staten voor ophef?

a) De Telegraaf

b) NRC Handelsblad

c) De Volkskrant

Benieuwd hoe u heeft gescoord? De antwoorden vindt u hier.

Onderwerpen