Spring naar de content

Murray en Bencic winnen Rogers Cup

Andy Murray heeft zondagnacht de Rogers Cup, het masterstoernooi van Canada, gewonnen van Novak Djokovic. Murray versloeg Djokovic in drie lange sets: 6-4 4-6 en 6-3. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De eerste set ging met 6-4 naar de Schot. Djokovic pakte de tweede set, maar de hard vechtende Murray kwam in de derde set sterk terug.

hp djokovic
Novak Djokovic tijdens de spannende finale van de Rogers Cup

Wietgeur
Djokovic kwam in de finale door de Franse Jérémy Chardy te verslaan. Een opmerkelijke wedstrijd, want de Serviër klaagde bij de umpire over een wietgeur. “Volgens mij rookt hier iemand hasj. Ik ruik het en ik word er duizelig van.” Na afloop van de wedstrijd kon Djokovic de humor er ook wel van inzien. “Er genoot hier aan de rand van de tennisbaan iemand van zijn leven. Wie het ook was, ik denk dat hij zijn joint rustig heeft laten uitbranden en al helemaal in de zevende hemel was. Het zou fijn zijn als hij hem de volgende keer gewoon helemaal oprookt. Nu inhaleerde ik de lucht en dat kwam mijn spel volgens mij niet echt ten goede.” Murray kwam snel in de finale na de winst op de Japanner Kei Nishikori: 6-3 6-0.

Verrassend
Bij de vrouwen heeft de Zwitserse tennisster Belinda Bencic het toernooi op haar naam geschreven. Ze versloeg zaterdag al Serena Williams verrassend in de halve finale, zondag moest ook de Roemeense Simona Halep haar meerdere erkennen in de 18-jarige Zwitserse. De Roemeense gaf uiteindelijk ziek op in de derde set: 7-6 (5) 6-7 (4) 3-0.

Belinda Bencic in actie tijdens de finale van de Rogers Cup

De nummer drie van de wereld kwam nog knap terug in de eerste set van een break achter en leek in de tiebreak te gaan winnen. Bencic kwam echter terug van 2-5 achter en won met 7-5. In de tweede set mocht de Zwitserse op 5-3 gaan serveren voor de set, maar dat mislukte en in de tiebreak was Halep ditmaal wel de sterkste. De Roemeense kampte echter al de hele wedstrijd met pijn en maagklachten en kon in de derde set geen partij mee geven. Ze gaf op 3-0 achter op. “Je bent een groot kampioen, ik wens je het allerbeste”, richtte ze zich tot Bencic. “Het spijt me dat ik niet verder kan spelen. Ik heb echt alles gegeven, maar het ging niet meer”, verontschuldigde ze zich tegenover het publiek.

hp bencic
Bencic spreekt het publiek toe na het winnen van de Rogers Cup in Canada

Indrukwekkende reeks
Bencic maakte door haar zege in de finale een indrukwekkende reeks af. In Toronto versloeg ze achtereenvolgens Eugenie Bouchard, Caroline Wozniacki, Sabine Lisicki, Ana Ivanovic, Serena Williams en Halep. Het verslagen zestal speelde stuk voor stuk al eens een finale van een Grand Slam, in tegenstelling tot Bencic, die vorig jaar met haar kwartfinaleplaats op de US Open haar beste resultaat boekte. De zege in Toronto is bovendien de belangrijkste in haar nog prille carrière. Het enige toernooi dat ze tot nu toe won was dat van Eastbourne in Groot-Brittannië.

Onderwerpen