Spring naar de content

Wellicht loopt u binnenkort door dit bolwerk uit The Lord of the Rings

De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson schreef vorig decennium geschiedenis met zijn iconisch verfilming van The Lord of the Rings. De personages en locaties in het fictieve Midden-Aarde zullen menigeen tot de verbeelding spreken, al zijn ze allerminst realistisch. Dat weerhoudt een enthousiaste groep architecten er niet van een van de meest ontzagwekkende bouwwerken uit de filmtrilogie na te bouwen – op ware grootte.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

Twee miljard pond (zo’n 2,6 miljard euro), dat hebben de ontwerpers nodig om de fictieve stad Minas Tirith na te bouwen. Ze hebben een een crowdfunding-campagne op touw gezet, de teller staat na 60 dagen op 80.000 pond. En dat allemaal voor al die fans die er weleens van hebben gedroomd om eens rond te lopen op het decor van de films. De locatie moet nog bepaald worden, maar de ontwerpers hebben laten doorschemeren dat het zuiden van Engeland wordt beoogd.

De architecten zijn grote fans van de verhalen van Tolkien, de schrijver van de boektrilogie, waarop de filmserie werd gebaseerd. Het bolwerk – uitgebeeld op het witte doek door gebruik van miniaturen en visuele effecten – ziet er behoorlijk fascinerend uit, en de architecten willen maar wat graag een replica bouwen. “We delen een liefde voor het werk van Tolkien én we weten zeker dat Minas Tirith de opmerkelijkste toeristische attractie wordt van deze planeet,” aldus campagneleider Jonathan Wilson.

Fans uit de hele wereld kunnen een bijdrage leveren. Investeerders worden ook beloond voor hun donatie. Je kunt een eigen huis in de stad krijgen of een door paarden aangedreven koets. Wie meer dan een ton investeert wordt zelfs tot waard of waardin van de stad benoemt. Wordt het doel niet behaald, dan krijgt iedereen zijn of haar geld gewoon terug.

De nieuwe stad moet niet alleen een prachtige attractie voor toeristen worden, maar ook een plaats waar mensen kunnen wonen en werken. Er komen daarom echte huizen en zelfs winkels. Het project moet in 2023 voltooid zijn.

Doneren? Dat kan hier.