Spring naar de content

De fik in de slavenkoets van Koning Wim

Dat het NRC Handelsblad kruipt en glibbert voor alles wat naar autoriteit en gezag riekt, wist ik al maar gisteren brak mijn klomp toen de bureauredacteur Royalty klakkeloos dit RVD-kattebelletje in het huisorgaan van Pechtold pleurde:

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

“De Gouden Koets is na Prinsjesdag drie tot vier jaar uit de roulatie voor groot onderhoud. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), is onder meer het houtsnijwerk toe aan een opknapbeurt. De voorziene kosten voor de restauratie vallen volgens de RVD binnen de reguliere begroting van de Dienst van het Koninklijk Huis.”

Ik dacht eerst nog even aan die vier knullen van onze Koninklijke Marechaussee die van bil zouden zijn gegaan zijn in de Gouden Koets, met elkander of met een troostmeisje uit het Haagse (dat vermeldde het bericht eerder dit jaar niet). Ze werden stante pede ontslagen en in de brief voor de Sociale Dienst stond als reden: ‘Diefstal van snoep.‘

“Het ging echter helemaal niet om de vermeende diefstal van een snoepautomaat, maar om hele andere dingen”, verklaart de anoniem blijvende moeder van één van de marechaussees tegenover Een Vandaag. Haar advocaat bevestigde dat en zei dat dat zijn klantjes jonge mannen zijn die vrij statisch werk doen en geen benul hadden van de waarde van de Gouden Koets. “Uit baldadigheid zijn er daarom seksuele handelingen verricht in de koets.”

Nou vermoed ik dat de notoire schuinsmarcheerder Prins Hendrik ook weleens heeft liggen hobbelen in die sleurhut en ZKHPB zie ik er ook voor aan dat hij ‘in de geest van de oude Henk’ een toertje heeft gemaakt met deze of gene maitresse.

Maar goed, het RVD Handelsblad rept niet over een grote schoonmaakbeurt vanwege smeerlapperij in de koets. Welnee: “Het gaat het om intensieve restauratiewerkzaamheden aan het houtsnijwerk en de wielen. Ook worden de draagriemen aan de kast en de koorden en de kwasten op de bok vervangen en worden de textiele materialen onder handen genomen.”

En gij geleuft dat! Het NRC denkt echt dat het horige volk dom is en geen abonnement op Wikipedia heeft! Leest en huivert:

De Gouden Koets is een geschenk van de inwoners van Amsterdam aan koningin Wilhelmina ter ere van haar inhuldiging in 1898. Op 7 februari 1901 werd de Gouden Koets voor het eerst gebruikt bij het huwelijk van koningin Wilhelmina en prins Hendrik. De paneelschilderingen geven aan één zijde halfnaakte Afrikaanse en Indonesische mannen weer die zich onderwerpen aan het Nederlands Koninklijk Huis in een tafereel genaamd Hulde der Koloniën.”

Een paar jaar geleden leidde dat al tot klachten van ene Barryl Biekman van het Landelijk Platform Slavernijverleden: ‘Dit is een verheerlijking van de slavernij en het kolonialisme en ik eis vervanging van de koets of de paneelschilderingen. Anders treffen ik en mijn maten passende maatregelen.’

En dat is precies wat er nu gebeurt. U gelooft toch niet dat die stomme Koets vier jaar lang naar de garage moet?

Tenzij Koning Wimmie zelf een overall aantrekt natuurlijk maar dan zijn we tien jaar verder voor het mormel weer hobbelt over ‘s Heeren wegen.

Ik zeg u dat de koets waarop de slavernij wordt verheerlijkt (ik vind al die naakte mensen op de panelen trouwens eerder erotiserend dan racistisch) nooit meer terug komt, althans niet in deze toestand. Het ding wordt gewoon overgespoten en over vier jaar weer in gebruik genomen en dan heeft niemand het nog over de Hulde der Koloniën.

Het koningshuis en haar onderknuppels doen een Bijenkorfje, bang als ze zijn voor de Gideonsbende uit de Bijlmer. Voor mijn part steken ze gewoon de fik in die koets, dat bespottelijke symbool van Neerlands beruchtste uitkeringstrekkers. Waar is Quinsy Gario als je hem nodig hebt!