Spring naar de content

Hier komt Apple vandaag (zo goed als zeker) mee op de proppen

De aankondiging van een Apple-event staat vrijwel altijd garant voor een flinke geruchtenstroom die zowel fervente Applefreaks als Applehaters bezighoudt. Want hoe je het ook wendt of keert, op deze persconferenties worden nu eenmaal bijzondere producten onthuld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Het volgende Apple-event zal vandaag, om 19.00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden in het Californische San Francisco, en ook deze editie kwam de geruchtenmolen weer flink op gang. Later op de dag krijgen we definitief uitsluitsel, maar voor wie zolang niet kan wachten: hier een greep uit de voorspelde onthullingen.

Naar alle waarschijnlijkheid betreft het in ieder geval de aankondiging van de iPhone 6, de iPhone 6S en een variant daarop, de iPhone 6S Plus. Van de behuizing van deze nieuwe telefoon zijn al foto’s uitgelekt. Op het eerste gezicht ziet de telefoon er precies zo uit als zijn broertjes, maar van binnen is er een hoop veranderd.

Zo maakt de nieuwe telg uit de iPhone-familie gebruik van het zogenoemde ForceTouch, wat inhoudt dat het touchscherm onderscheid maakt tussen hard en zacht drukken, wat handig is voor het openen van menu’s. Verder is de 6S uitgerust met een 12-megapixel camera en de mogelijkheid om video’s te schieten in 4K (4096 bij 2160 pixels, hoge resolutie dus). Een krachtig apparaat dus, dat bovendien ook in de kleur roségoud beschikbaar komt, mocht u daar van houden.

De verdere onthullingen zijn iets meer gissen, maar ook hier zijn de techsites redelijk eensgezind wat betreft waarschijnlijkheid. Zo is het zeer waarschijnlijk dat Tim Cooke het nieuwe besturingssysteem, iOS 9, zal gaan onthullen. iOs 8 kwam vorig jaar op 14 september uit, en in de regel verschijnt een volgende versie een jaar later.

Andere hardnekkige geruchten zijn nieuwe iPads, waaronder een Pro-model en alweer het vierde iPad mini-model. Een nieuwe iPad Air zit er hoogstwaarschijnlijk nog niet in, die komt pas volgend jaar uit. Verder komt de nieuwe Apple TV eraan, en is dat dus ook een redelijke kanshebber. De verwachte nieuwe versie van het apparaatje dat televisie en Apple-apparatuur verbindt, is te bedienen met de Siri-spraakcomputer en is uitgerust met een afstandsbediening met bewegingssensoren.

Tot slot is er een redelijke kans dat Apple op de proppen komt met nieuwe functies voor haar dienst Apple Music. De dienst is nu al een aantal maanden in de lucht en de proefabonnementen van haar 11 miljoen gebruikers lopen binnenkort af. Kans dus dat Apple hier aandacht aan gaat besteden, al is het alleen al om de proefabonnees te behouden.

Het blijft gissen, ieder jaar weer weet Apple de consument weer te verrassen. En geef het bedrijf eens ongelijk: een beetje mysterie is anno 2015, waar alles met een paar klikken op het internet te vinden is, zeker zo charmant. Of het allemaal waar is wat hierboven staat? We zullen het vanavond zien.

Het event is hier live te volgen, en dat is het makkelijkst op een Apple-apparaat.

Onderwerpen