Spring naar de content

Zien: de supersnelle hattrick van Cristiano Ronaldo

Binnen twintig minuten drie keer scoren. Een zuivere hattrick. Het lukte Cristiano Ronaldo zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen Espanyol. In totaal scoorde de sterspeler van Real Madrid maar liefst vijf doelpunten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Het was de snelste hattrick in de loopbaan van de Portugees. Ronaldo’s oude record stond op 34 minuten, in mei van dit jaar had hij die tijd nodig voor drie achtereen gesloten treffers tegen Getafe. Het was zijn 28ste hattrick in de Primera División. Tegen Espanyol opende Ronaldo zaterdag de score al in de zevende minuut, uiteindelijk zegevierde de Koninklijken met 0-6. Zie hier de beelden:

Nog sneller 
Binnen 20 minuten scoren is snel, maar het kan nóg sneller. Sadio Mané van Southampton kreeg het in mei van dit jaar voor elkaar om binnen drie minuten drie keer te scoren tegen Aston Villa. Volgens de organisatie van de Premier League heeft een speler nog nooit zo snel drie goals achter elkaar gemaakt in de hoogste Engelse voetbalklasse.

De Schot Tommy Ross wordt door voetbalhistorici genoemd als de man die tekende voor de snelste hattrick ooit. Begin jaren zestig had hij binnen 90 seconden zijn drie doelpunten tegen de touwen liggen.

Onderwerpen