Spring naar de content

Fotoserie: herinneringen die geen herinneringen blijken te zijn

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Emilia Aivazian uit Spijkenisse.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Emilia Aivazian (Batumi, Georgië, 1991) studeerde in 2014 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, afstudeerrichting: Fotografie.

Over haar werk
“Ik ben opgegroeid in Georgië en Nederland, in een milieu waarin de Armeense, Georgische en Russische cultuur zich met elkaar vermengen. De plaatsen waar ik heb geleefd en de mensen met wie ik heb gewoond vormen de kern van mijn werk. Met name mijn vroegste herinneringen hebben een grote invloed op mijn werk.”

“In de fotoserie I thought I had memories, but they turned out to be photographs nemen de kleine, toentertijd onbelangrijke herinneringen een belangrijke plaats in. De herinneringen die ik aan mijn jeugd had begonnen namelijk te vervangen. Ik kreeg de neiging deze herinneringen vast te leggen, zodat ik mijn herinneringen tastbaar kon maken.”

“Ik moet natuurlijk vertrouwen op mijn herinnering, als ik een beeld vanuit mijn herinnering opnieuw reconstrueer. Uiteindelijk kan de foto een heel ander beeld worden dan ik eigenlijk in gedachten had, maar het belangrijkste vind ik dat er dezelfde emotionele lading en herinnering aan verbonden is – en dat is met alle foto’s gelukt. De serie roept natuurlijk ook de vraag op: hoe waarheidsgetrouw zijn mijn herinneringen eigenlijk? Herinner ik mij de gebeurtenis, of herinner ik mij een beeld van de gebeurtenis dat ik al eens eerder heb gezien?”

Meer werk van Emilia Aivazian vindt u hier.

eaivazian 1

 

eaivazian 2

 

eaivazian 3

 

eaivazian 4

 

eaivazian 5

 

eaivazian 6

 

eaivazian 7

 

eaivazian 8

 

eaivazian 9

 

eaivazian 10

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.