Spring naar de content

eHealth: de smartphone als huisarts

In de zoektocht naar een zo gezond mogelijk bestaan, bieden smartphone en tablet uitkomst. Met tal van gezondheidsapps kun je zelf diagnoses stellen en controles uitvoeren. eHealth is een grote industrie aan het worden. Is het een zegen of een bedreiging?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Last van hyperventilatie? Vroeger was er altijd wel iemand die dan met een zakje kwam aanzetten en je de raad gaf om daarin rustig in en uit te ademen. Vandaag de dag is de kans groter dat iemand zijn smartphone pakt en In Balanz opstart, de app voor hulp bij hyperventilatie, angst en stress. De zogeheten paniekhendel bij acute ademnood is gratis van het internet te downloaden; het hele pakket, waarin je in 70 dagen goed leert ademen, kost 5,49 euro. Want het is natuurlijk beter om hyperventilatie te voorkomen.

Mensen met chronische pijnklachten kunnen op hun telefoon of tablet een pijndagboek bijhouden, via een app waarmee ze het pijnverloop op de minuut kunnen volgen. Of wat te denken van de Mood Meter? Daarmee kunnen gebruikers hun emoties monitoren om zo gevoelspatronen te ontdekken die hun leven beheersen. Door het aanleren van bepaalde technieken die de app voorschrijft, kun je bewuster met je gevoelens omgaan.

Het gehele artikel van Ricci Scheldwacht leest u hier op Blendle. U kunt hier het hele tijdschrift inzien, of hier een voordelig (proef)abonnement afsluiten.

Onderwerpen