Spring naar de content

Snoop Dogg begint een online verzamelplaats voor cannabis

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg is een fervent liefhebber van cannabis, en dat steekt hij ook niet onder stoelen of banken. Hij is zelfs in meerdere landen gearresteerd voor het roken van een jointje. Hij is ook een van de bekendste aanjagers van het legaliseren van wiet in de Verenigde Staten. De rapper komt nu met een website, Merryjane.com, dat een platform moet worden voor fans van cannabis. De site moet in oktober helemaal online zijn, maar wordt nu al getest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

Snoop Dogg lijkt inmiddels meer bekend te zijn om zijn marihuanapropaganda dan om zijn muziek. Vorig jaar liet hij zich al ontvallen dat hij een joint gerookt heeft in het Witte Huis en International Business Times riep hem dit jaar uit tot een van de 20 meest invloedrijke mensen binnen de wereld van de cannabis. Misschien heeft zijn bezoekje aan het Witte Huis zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels wordt wiet in sommige staten van Amerika gelegaliseerd of gedoogd.

Dat moet als muziek klinken in de oren van de rapper, die al eens beloofde een gratis concert te geven in Alaska, als de inwoners voor het legaliseren van wiet zouden stemmen. Daarnaast heeft de muzikant met GGN al jarenlang een eigen tv-show waarin het veel over marihuana gaat en zelfs een eigen wietbezorgservice. In 2006 werd Calvin Broadus – zijn echte naam – overigens gearresteerd op een vliegveld in Los Angeles toen er marihuana in zijn bagage werd aangetroffen.

Het oprichten van een eigen website over cannabis, die de rapper lanceert samen met zijn zakenpartner Ted Chung, lijkt dan ook niet meer dan een logische stap. Merryjane.com moet een soort een soort encyclopedie voor blowers worden. Er komt veel nieuws over marihuana op te staan en exclusieve interviews met beroemdheden, maar bijvoorbeeld ook een kookshow waarin gerechten met wiet gemaakt worden. De rapper liet al doorschemeren dat acteur Seth Rogen veel materiaal voor de site zal aanleveren. Verder komt er een databank met informatie over de meest uiteenlopende wietsoorten en waar deze verkrijgbaar zijn.

Met zijn site wil de Doggfather het taboe rondom cannabis voor eens en voor altijd doorbreken. “Er zitten zoveel mensen in de kast. Wij geven ze de mogelijkheid om uit de kast te komen en ze te laten toegeven dat ze ervan houden wiet te roken, vertelt de rapper op technologieconferentie TechCrunch Disrupt. “Mijn naam is Snoop Dogg en ik ben een stoner.” Daarnaast deed hij nog een voorspelling. De rapper denkt dat cannabis in de Verenigde Staten binnen twee jaar ook legaal is in Californië en 20 andere staten. Werk aan de winkel dus.