Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit sportweekend?

Weer een druk sportweekend voor de boeg met mogelijk een nieuwe inhaalrace van Max Verstappen tijdens de GP van Japan, de wegwedstrijd van het WK Wielrennen, het WK Rugby en natuurlijk de Eredivisie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marieke ten Katen

Max Verstappen viel zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan al vroeg uit. De Nederlandse Formule 1-coureur kreeg batterijproblemen met de bolide van Toro Rosso waardoor de motor afsloeg. Verstappen kon dus niet meer het circuit op voor de tweede sessie en is zondag opnieuw veroordeeld tot een inhaalrace.

Max Verstappen in actie tijdens de eerste trainingssessie op vrijdag.
Max Verstappen in actie tijdens de eerste trainingssessie op vrijdag.

Verstappen kreeg van de ‘verkeersregelaars’ van de internationale autosportbond FIA ook nog eens een gridstraf. Hij werd zaterdag drie plaatsen achteruit gezet wegens het op een gevaarlijke plek achterlaten van zijn ‘dode’ Toro Rosso-bolide tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan. De ‘parkeerbon’ was onvermijdelijk doordat door de afgeslagen motor geen beweging meer in de wagen te krijgen was.

Verstappen had in zijn eerste snelle ronde de achtste tijd neergezet, waarmee de Limburger uiteindelijk als vijftiende eindigde. Nu begint zijn inhaalrace zondag vanaf de achttiende plek. De Formule-1 is te zien via RTL 7.

WK Wielrennen
Zondag is de wegwedstrijd tijdens het WK Wielrennen in het Amerikaanse Richmond. De Nederlandse ploeg bestaat uit Lars Boom, Tom Dumoulin, Jos van Emden, Robert Gesink, Sebastian Langeveld, Pim Ligthart, Bauke Mollema, Niki Terpstra en Dylan van Baarle. De wegwedstrijd gaat over 261,4 kilometer: 16 keer eenzelfde rondje van 16,2 kilometer. Niki Terpstra is aangewezen als kopman.

Dertig jaar geleden haalde Nederland de laatste wereldtitel in het wielrennen. Dylan van Baarle tegen NU.nl: “Natuurlijk willen we allemaal wereldkampioen worden, maar het is niet zo dat we denken van: het moet dit jaar weer gebeuren. Dat zou qua druk ook niet goed zijn. We gaan er gewoon volle bak voor.” De wedstrijd is te zien via de NOS.

Debuut op het WK Rugby
De in Nederland geboren rugbyer Tim Visser komt zondag voor Schotland in actie tijdens het WK Rugby in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Dit betekent zijn WK-debuut. Verder neemt Australië het zondag op tegen Uruguay en Ierland speelt tegen Roemenië. RTL 7 zendt alle wedstrijden live uit.

Tim Visser tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ierland en Schotland, ter voorbereiding op het WK Rugby.
Tim Visser tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ierland en Schotland, ter voorbereiding op het WK Rugby.

Eredivisie
En dan nog voetbal in de Eredivisie. Heracles Almelo kan zaterdag opnieuw de koppositie van Ajax overnemen als het zelf uit weet te winnen van AZ en als Ajax thuis punten laat liggen tegen FC Groningen. De andere wedstrijden die zaterdag op de planning staan zijn Heerenveen – Vitesse, FC Utrecht – Cambuur en PSV – NEC.

Feyenoord ontvangt zondag in eigen huis PEC Zwolle. Die wedstrijd werd eerder deze week ook al gespeeld in het bekertoernooi. De Rotterdammers waren toen met 3-0 te sterk voor PEC Zwolle, onder andere door twee doelpunten van Dirk Kuijt. De Graafschap neemt het zondag op tegen Willem II en ADO Den Haag ontvangt Excelsior. FC Twente, nummer 16 op de ranglijst, kan zondag thuis de eerste wedstrijd van het seizoen winnen, als het de nummer 6 Roda JC weet te verslaan. De wedstrijden zijn te zien via FOX Sports.