Spring naar de content

Video: zo knoeide Volkswagen met dieseluitstoot

Dinsdag heeft Volkswagen bekendgemaakt dat liefst 11 miljoen dieselauto’s software bevatte die de stikstofuitstoot tijdens tests wist te manipuleren. De zogenaamde clean diesels zijn een stuk viezer dan aanvankelijk gedacht. In Nederland betreft het 16.000 auto’s. Hoe die software precies manipuleert? Het Amerikaanse The Verge zocht het uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

In de dieselauto’s zit een katalysator in de uitlaat, een soort spons die de slechte stoffen uit ongebrande diesel opneemt. Volkswagen programmeerde de systemen in zijn auto’s zo dat die katalysator pas effectief werkte zodra er een test werd afgenomen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Environmental Protection Agency, het Amerikaanse federale agentschap dat belast is met volksgezondheid en bescherming van het milieu, bracht aan het licht dat de software in auto’s bijvoorbeeld let op hoe het stuur wordt gedraaid, de snelheid, hoe lang de motor aan staat en de luchtdruk.

Onderwerpen