Spring naar de content

Hoe Nibali de ‘Koers van de Vallende Bladeren’ won

Vincenzo Nibali heeft zondag de 109de Ronde van Lombardije gewonnen. De Italiaanse kopman van team Astana kwam na een knappe ontsnapping in z’n eentje aan in Como. Spanjaard Daniel Moreno werd tweede en Fransman Thibaut Pinot finishte als derde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Nibali ging er vandoor in de afdaling van de Civiglio op ruim 15 kilometer voor de streep in Como. De specialist pakte binnen de kortste keren een halve minuut, maar Moreno kwam in de beklimming van de San Fermo nog bijna terug bij Nibali.

Laatste van het jaar
Het in totaal 245 kilometer lange parcours was dit jaar in tegengestelde richting. De start was in Bergamo, de finish in Como. De wielerklassieker is de laatste van het jaar, hij wordt de Koers van de Vallende Bladeren genoemd. Tom Dumoulin van Giant-Alpecin vroeg zijn monteurs via Twitter nog één keer om hulp.

Superprestige
In ons land werd zondag ook de Superprestige gereden. De Belgische veldrijder Wout van Aert heeft deze cross op zijn naam geschreven. Het is zijn vierde zege in het nog prille seizoen. Lars van der Haar kon hem nog het langst bijhouden. De Nederlander finishte als tweede. De Belg Tim Merlier werd derde.