Spring naar de content

Tim den Besten: ‘Toen er laatst een oude vrouw van haar fiets viel, liep ik snel door’

Tim den Besten (1987, Rotterdam) is televisiemaker. De vierdelige documentaireserie Super Stream Me, waarvoor hij en Nicolaas Veul zich meer dan twee weken 24 uur per dag filmden en lieten streamen, wordt in november uitgezonden op NPO 3.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Wat is uw huidige gemoeds­toestand?
Pfoe, ik voel me een beetje bekeken. Manisch, maf, afgestompt – het gaat op en neer.

Wie zijn uw helden?
Wim T. Schippers. Toen ik na zijn voorstelling Hoogwater voorheen Laagwater de zaal uit liep, voelde ik me bijna stoned door de prikkeling van hersenkwabben die normaal nooit gebruikt worden. En Laura Ponticorvo, omdat ze gewoon lekker zichzelf is.

Lijkt u op uw moeder?
Mijn moeder en ik hebben allebei niet altijd direct de ernst van een situatie door. Anderen kunnen dat als onverschilligheid opvatten.

Lijkt u op uw vader?
Soms maak ik zo’n echte vadergrap. Achter een bankstel staan en doen alsof je de trap afloopt, dat niveau. Dan denk ik: jezus Tim, nu al?

Hoe moedig bent u?
Niet. Toen er laatst een oude vrouw van haar fiets viel, haar knieën onder het bloed, ben ik snel doorgelopen. Ik zou willen dat het anders was maar in noodsituaties doe ik altijd alsof ik er niet ben. Ik noem het ‘de egel’.

Het hele Zelfportret van Tim den Besten leest u hier op Blendle. U kunt hier het hele tijdschrift inzien, of hier een voordelig (proef)abonnement afsluiten.