Spring naar de content

Hoe heurt het aan de zijlijn van paardensportfestijn Military? (****)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: de SAIL onder de paardensport.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Thom Goderie

Dat was even schrikken in Boekelo, gemeente Enschede: een tentendorp over ruim 55 hectare Twents coulisselandschap. Nóg een asielzoekerscentrum? Nee, de verongelijkte burger kon zijn hooivork en fakkel laten liggen. Het kamp bood onderdak aan de paar duizend bezoekers tijdens de Military, hét jaarlijkse evenementen voor de samengestelde paardensport van dezelfde naam.

Media ondernemer Sjuul Paradijs & Madeleine Strikker
Sjuul Paradijs & Madeleine Strikker

Het sportfestijn duurt vier dagen. Donderdag en vrijdag dressuur, zaterdag cross-country (het uithoudingsnummer) en zondag springen. U kunt te paard komen, maar de auto kunt u er ook kwijt.

Hoe het heurt aan de zijlijn? Laarzen, hoeden en cooela.
Hoe het niet heurt? Suède herenschoenen met gespje en rode broeken.
Niet hoog te paard zitten, dus.

Raymond Strikker & Frits Huffnagel, hoe kan het ook anders!
Raymond Strikker (l) hier met HP/De Tijd-columnist Frits Huffnagel

Zaterdag namen we een kijkje bij de cross-country – zeg maar het rugby in de military, ooit een militaire uithoudingstest voor de viervoeters. De jockey dendert te paard over een parcours met hindernissen. En als toeschouwer kun je het evenement op twee manieren meemaken. De vips kunnen ‘gratis zuipen’ in de daarvoor aangewezen paviljoens, het plebs kan ronddolen in een Lloret de Mariaanse markt met kraampjes als Ad Patatje en Friet van Piet.

Twentse Society: kunstenaarsstel Ruurd & Yvonne Hallema samen met Jolanda & Voorzitter Saxion hogeschool Wim Boomkamp (Vlnr.)
De Twentse Society: kunstenaarsstel Ruurd & Yvonne Hallema (l) en voorzitter Saxion Hogeschool Wim Boomkamp met vrouw Jolanda (r)

In het paviljoen van Hotel Bloemenbeek (vijf sterren) liep onder meer oud-Telegraaf-kapitein Sjuul Paradijs rond. En Bloemenbeek-eigenaar Raymond Strikker deed er natuurlijk een goed praatje voor de regio. Iets cryptisch als ‘Ik wil het rijke Twentse landleven laten ervaren.’

Eindoordeel
Laten we een paard de rug vooral niet stukrijden: de watersport heeft de Amsterdam SAIL, de paardensport de Military. Prestigieus, bovendien. Wist u trouwens dat Prins Charles ooit naar Twente afreisde om de Military bij te wonen?

tompoes4

Voorzitter Robert Zandstra omarmd PR technisch Qmusic duo Wietze en Lieke De Jager Veld, waarschijnlijk 2 extra ambassadeurs voor Military erbij!
Military-voorzitter Robert Zandstra en Q-music-dj’s Wietze en Lieke Veld.

Onderwerpen