Spring naar de content

Ontspanning en familie helpen Djokovic in Shanghai

Novak Djokovic heeft zondag zijn negende toernooizege van het jaar geboekt. Hij versloeg tijdens het masterstoernooi van Shanghai Jo-Wilfried Tsonga in twee sets: 6-2 6-4. Daarmee heeft de Servische nummer één van de wereld zijn favorietenrol weer waargemaakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Nole is goed op dreef, afgelopen weekend won hij van Rafael Nadal in Peking en een maandje eerder schreef hij nog het US Open op zijn naam. Van zijn negen zeges dit jaar behaalde hij er vijf in masterstoernooien: Rome, Monte Carlo, Miami, Indian Wells en zondag dus ook in Shanghai. Logisch dat hij 2015 het mooiste jaar uit zijn carrière noemde.

Ontspanning na inspanning
Zou het door zijn goede ontspanning na inspanning komen? In China wordt de Serviër vergezeld door zijn broers Djordje en Marko. Met zijn familie en vrienden beklom hij begin oktober de Chinese Muur.

Ook postte hij op Twitter een foto waar hij met zijn team aan het relaxen was.

Servische winst
Nog meer Servische winst in China dit weekend. Jelena Jankovic won zondag het tennistoernooi van Hongkong. De als vierde geplaatste Servische was in de finale in drie sets te sterk voor de Duitse Angelique Kerber. De titel in Hongkong betekent voor Jankovic haar derde toernooizege in Azië dit jaar, na eerdere zeges in Nanchang en Guangzhou. Of zij ook de Chinese Muur heeft beklommen met familie, is niet bekend.