Spring naar de content

Rondkijken: de Dutch Design Week

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: het design van de toekomst op de Dutch Design Week. Maar zijn we daar wel klaar voor?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Hipsters, ontwerpers en andere designliefhebbers togen afgelopen week en masse naar Eindhoven om aldaar de Dutch Design Week te bezoeken. Het negendaagse en zelfs grootste designevent van Noord-Europa presenteert het werk van 2400 ontwerpers.  De beurs focust zich op ontwerpen voor de toekomst met speciale aandacht voor werk van jong talent. De kans bestaat dus dat u zomaar een toekomstige Piet Hein Eek, Gerrit Rietveld of Marcel Wanders tegen het lijf loopt. De Piet Hein Eek van vroeger was trouwens ook gewoon aanwezig op het design event, zijn bedrijf is gehuisvest in een voormalige fabriek van Philips en was geopend voor publiek.

hp binnenkijken eek
De showroom van oude bekende Piet Hein Eek, bekend van de meubels van sloophout

Taboesfeer
Maar we hadden het over jong talent. Zo ontwierp Bastiaan Buijs voor zijn afstuderen het seksspeeltje van de toekomst: de Sater. Het lijkt op de welbekende bok uit de gymzaal, maar door het rode siliconen materiaal en het onmisbare gat aan de achterkant is het niet echt geschikt voor de basisschool. Buijs wil met zijn ontwerp masturberen uit de taboesfeer halen.

bastiaan-buijs-2_1000
De Sater van Bastiaan Buijs wordt ook wel ‘neukbok’ genoemd. Foto: Studio Cremaster

We zagen slapend en ademend goud van Grietje Schepers, werkt heerlijk rustgevend en staat enig bij de open haard.

hp binnenkijken goud
‘Sleeping gold’, ook dat is design
Air Planting van Carolijn Slottje
Air Planting van Carolijn Slottje
De bijna ondraagbare schoenen van Iris van Herpen
De bijna ondraagbare schoenen van Iris van Herpen

Instappers
Planten zet u in de toekomst niet meer op de vensterbank maar in een hangende bak aan het plafond.

En simpele instappers of slippers bestaan helaas in de toekomst niet meer. Als het aan Iris van Herpen en United Nude liggen, lopen we op deze stukjes ware kunst. Trendsetter Taylor Swift droeg ze al in haar laatste video.

Klassiekers
Design maakt erg hongerig, gelukkig werd er ook aan de inwendige mens gedacht in Eindhoven. Op het terrein buiten stond de mannenbarbecue. Er werd vlees op gebakken van mannetjesdieren, vaak worden zij als bijproduct gezien als het gaat om melk en eieren. Echt mannenvlees dus op de barbecue, ook geschikt voor vrouwen. Daarnaast een standje met poffertjes. Ze waren niet hip en dus niet gluten-, suiker- of vetvrij, maar juist met een flinke klomp boter en lekker veel poedersuiker. Want aan echte klassiekers moet je niets meer veranderen.