Spring naar de content

Zien dit Weekend: Sinatra, taalles aan vluchtelingen & WK Rugby

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

praatnederlandsmetme_hpNederlands leren met vluchtelingen
Puberruil XL, maar dan met vluchtelingen. Dat moet het idee zijn geweest toen de programmamakers van de VARA Praat Nederlands met Me bedachten. In het tweeluik wonen vier immigranten een week bij vier Nederlandse gezinnen in. De openingsaflevering biedt een kijkje in de levens van de Syrische vluchteling Ahmad en de Chinese Aben. Zo trekt de Syriër Ahmad in bij de Haagse Mark, en als we de voorbeschouwingen moeten geloven gaat het knetteren.
‘Praat Nederlands met Me’, vrijdag 30 oktober om 21.30 op NPO1

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het roerige leven van ‘The Voice’Sinatra-HP
Afgelopen zomer was deze documentaire over het leven van een van beroemdste zangers op aarde al te zien in het Uur van de Wolf. Voor iedereen die door vakantieperikelen het portret van Frank ‘The Voice’ Sinatra moest missen: de Amerikaanse jazzzanger wordt tijdens zijn afscheidsconcert in 1971 gevolgd.  Wie een hagiografie verwacht, zal niet tot zijn trekken komen bij Sinatra: All or nothing at all. Daar is het levensverhaal, dat regisseur en Oscarwinnaar Alex Gibney vertelt, van Sinatra te rimpelig voor. Alles komt voorbij: zijn explosieve karakter, zijn nauwe banden met de maffia en zijn reputatie als vrouwenverslinder. Dat eerlijke beeld maakt van Sinatra: All or nothing at all een must-see voor de muziekfan.
‘Sinatra: All or nothing at all’, vrijdag 30 oktober om 23.15 op Canvas

Downton AbbeyLaatste Downton Abbey
Zaterdag gaat het zesde seizoen van Downton Abbey van start. In deze eerste aflevering wordt er vol spanning gewacht op nieuws van de politie over de moord op Mr. Green. Ook maakt graaf Robert Grantham zich ernstige zorgen over het lot van het landgoed en dan met name over het personeel. Na de aftrap van dit seizoen volgen er nog acht afleveringen voor er definitief een einde komt aan de dramaserie.
‘Downton Abbey’, zaterdag 31 oktober om 20.05 uur op NPO 2

RUGBYU-WC-2015-NZL-TRAINING WK Rugby
Zaterdag wordt de finale van het WK-rugby gespeeld in het Twickenham Stadium in Londen. De wedstrijd waarin Australië en Nieuw-Zeeland om de wereldtitel strijden, wordt live uitgezonden op RTL7. De wedstrijd begint om 17.00 uur Nederlandse tijd, maar RTL start de uitzending al om 16.00 uur. De presentatie van de uitzendingen is in handen van Marcel Maijer.

WK Rugby, zaterdag 31 oktober vanaf 16.00 uur op RTL 7

Sorrentino - HPYouth
De Italiaanse filmmaker Paolo Sorrentino moet na het grote succes van La Grande Bellezza zien te voldoen aan hoge verwachtingen. Opnieuw laat Sorrentino in deze – ditmaal Engelstalige – film op virtuoze wijze zien grote thema’s perfect te kunnen beheersen. Componist Fred Ballinger (Michael Cain) en filmregisseur Mick Boyle (Harvey Keitel) overdenken in een luxe resort in de Alpen hun leven, nu ze bijna aan het eind ervan gekomen zijn.

‘Youth’ draait vanaf 29 oktober op een select aantal schermen in Nederland

Onderwerpen