Spring naar de content

Britten pakken Davis Cup met grote dank aan Andy Murray

Met een overwinning van Andy Murray op David Goffin (6-3 7-5 6-3) heeft Groot-Brittanië beslag gelegd op de Davis Cup. Dat juist Murray het beslissende punt binnen sloeg is tekenend voor de grote waarde die de tennisser al het hele seizoen had bij het Britse team.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Murray verloor dit seizoen geen enkele wedstrijd om de Davis Cup. De nummer twee van de wereldranglijst was op weg naar de finale al te sterk voor David Young en John Isner (Verenigde Staten), Jo-Wilfried Tsonga en Gilles Simon (Frankrijk) en Thanasi Kokkinakis en Bernard Tomic (Australië). Tegen Frankrijk en Australië kwam Murray samen met broer Jamie tevens in actie in het dubbelspel. Ook die wedstrijden werden gewonnen.

In de Flanders Expo in Gent was de Engelse kopman andermaal zeer belangrijk. Nadat Kyle Edmund de eerste partij van het finaleweekend verloor van Goffin, bracht Murray de Britten weer op gelijke hoogte met een eenvoudige zege Ruben Bemelmans. De Murray-broers wonnen op zaterdag in het dubbelspel van Goffin en Steve Darcis.

Gedreven
Opvallend was de enorme gedrevenheid die Murray in België tentoonspreidde. Zijn fanatisme en de daaruit voort vloeiende scheldkanonnades kwamen hem zelfs op reprimandes van de umpire te staan.

Alsof het voorbestemd was, mocht Murray zondagmiddag in een laatste gevecht met Goffin de winst van de Davis Cup veiligstellen. De kopman deed zoals het hele seizoen wat er van hem werd verwacht en liet de Belgische kopman, toch ook gewoon de nummer 16 van de wereld, geen enkele kans.

Het betekende voor Groot-Brittanië de eerste zege in het prestigieuze landentoernooi sinds 1936.