Spring naar de content

Lewis Hamilton en Nico Rosberg: teamgenoten én rivalen

Men neme twee ego’s, twee autocoureurs welteverstaan, die heel goed zijn in wat ze doen en allebei één doel voor ogen hebben: wereldkampioen worden. Stop deze twee heren in hetzelfde team en voilá: ruzie, stribbelingen en fitties. Zo erg dat Mercedes nu zelfs overweegt een van hen te vervangen vanwege die moeizame relatie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Mercedes-teambaas Tot Wolff zei dat de samenwerking tussen Rosberg en Hamilton het zwakste punt is van het team. “Als die moeizame relatie schadelijk wordt voor de rest van het team, overweeg ik een van hen te vervangen.  Ik vind het niet langer acceptabel. Dit is natuurlijk wel de consequentie van twee hele goede coureurs in het team hebben. Er is altijd één coureur blij en een teleurgesteld en boos, dat heeft negatieve invloed op de rest van het team.” Afgelopen seizoen won Hamilton tien races, Rosberg zes.

2015-10-25 00:00:00 AUSTIN, TX - OCTOBER 25: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP smiles next to a dejected Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP in a press conference after winning the United States Formula One Grand Prix and the championship at Circuit of The Americas on October 25, 2015 in Austin, United States. Mark Thompson/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Nico Rosberg heeft niet zo’n zin meer in de persconferentie. Lewis Hamilton wel.

Meegenieten
Het publiek heeft dit seizoen flink kunnen meegenieten van de fitties. Na de grand prix van Austin, waar Hamilton al officieus wereldkampioen werd, gooide de Brit de pet naar zijn concullega. Rosberg zat op de bank chagrijnig voor zich uit te staren. Hij maakte een cruciale stuurfout in de laatste lap van de race, zag Hamilton daardoor voorbij flitsen en ging van p1 naar p2. Daar was hij best een beetje nukkig van en gooide de pet terug naar zijn stalgenoot.

Gelukkig hebben we het filmpje nog:

Tijdens de ceremonie zagen we een zure Rosberg op het podium staan.

2015-10-25 00:00:00 AUSTIN, TX - OCTOBER 25: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP shows his dejection on the podium after his team-mate Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP won winning the United States Formula One Grand Prix and the championship at Circuit of The Americas on October 25, 2015 in Austin, United States. Dan Istitene/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Nico Rosberg is een beetje kribbig nadat Hamilton wereldkampioen is geworden

Ook beschuldigde Rosberg tijdens die GP Hamilton ervan dat hij hem van de baan had gereden. Op social media werd hij vervolgens het mikpunt van satire:

Na de grand prix van China in april van dit jaar was er ook zo’n mooi conflict. Volgens Rosberg zou de Brit met opzet zijn tempo hebben vertraagd, waardoor hij steeds meer te duchten kreeg van de oprukkende Sebastian Vettel. Zie hier de mopperende Duitser en de snoeiharde verdediging van een lachende Hamilton tijdens de persconferentie:

Geen vrienden
Hoe nu verder? We weten dat het contract van Rosberg bij Mercedes tot en met 2016 loopt, één jaartje dus nog. Hamilton verlengde zijn contract dit jaar tot en met 2018. Wordt het niet tijd om een en ander uit te praten in de kroeg? Hamilton reageerde dat de twee zeker geen vrienden zijn, maar dat de ruzie een beetje uit zijn verband is gerukt. “Je kunt niet aardig voor elkaar zijn. Ik race niet om vrienden te maken. Elke kans om in te halen, moet je pakken.” Hij vindt wel dat Rosberg vaak klaagt. “Zo is hij nu eenmaal, maar dat laat ik van me af glijden.”

Oppassen
Max Verstappen versloeg Hamilton en Rosberg deze week op het gala van de internationale autosportfederatie FIA in Parijs, hij won onder andere een prijs voor mooiste inhaalactie. België. ‘Onze Max’ passeerde de Braziliaan Felipe Nasr op het circuit van Spa-Francorchamps met een gewaagde manoeuvre buitenom. Moet Verstappen ook gaan oppassen voor fitties met Hamilton of Rosberg nu Mercedes interesse in de jonge coureur heeft getoond? We zullen het zien, de eerste grand prix van 2016 is op 20 maart in Melbourne.