Spring naar de content

Op de sociale media zijn ze eruit: Louis van Gaal is ‘out’

Sinds de uitschakeling Manchester United in de Champions League deze week staat trainer Louis van Gaal flink onder druk. Helemaal nu zijn team zaterdag verloor van Bournemouth (2-1). De ‘fans’ gaan op social media los.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Na de uitschakeling in de Champions League was de kritiek niet mals op de coach. Voormalig United-verdediger Rio Ferdinand noemde de 3-2 verlies op VfL Wolfsburg ‘beschamend’: “Er zit snelheid noch kracht in de ploeg. De spelers kijken naar elkaar. Niemand straalt iets uit van: ik sleep ons er doorheen. De druk op Van Gaal zal nu wel nog meer groeien.” Oud-spits Michael Owen was ook hard, hij suggereerde dat een ploeg met alle spelers die Van Gaal de afgelopen anderhalf jaar verkocht heeft, dinsdag wél had gewonnen.

Slecht moment
Zaterdag verloor Manchester  ook nog van Bournemouth en daardoor is zijn positie nog verder onder druk komen te staan. Zelf reageerde bij beteuterd met:  “Dit is inderdaad een slecht moment om te verliezen. Het was na afloop ook erg stil in de kleedkamer. Maar we moeten gewoon doen wat we moeten doen. Of we verliezen of winnen, we moeten ons goed voorbereiden op de volgende wedstrijd. Dat moet ons doel zijn, al is dat een stuk moeilijker als je twee keer op rij verliest.”

Britse media zijn het zat en noemen de oud-bondscoach van Oranje star, megalomaan en met een ego zo groot als een watermeloen. Bovendien wordt de Spanjaard Pep Guardiola al genoemd als mogelijke opvolger.

Van Gaal, die al natuurlijk al regelmatig online slachtoffer is vanwege zijn Engels, is sinds dit weekend trending op Twitter. Normaal is dat iets positiefs, maar in het geval van de trainer helaas niet. Vooral vanwege de toevoeging ‘out’: #VanGaalOut.

En uit de bekende serie ‘het hoofd van Louis van Gaal in een filmpje geplakt‘:

Volgende week zaterdag speelt Manchester United tegen Norwich City. Het is hopen een wonder voor Van Gaal. Als-ie er nog überhaupt nog bij is.