Spring naar de content

Zien dit Weekend: Start Serious Request, Groot Dictee & U2 in Parijs

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jessy de Cooker

Start Serious Request
De laatste week voor kerst staat de radio én televisie bij velen traditiegetrouw stationair ingesteld op de drie dj’s van 3FM die geld inzamelen voor het goede doel. Deze feelgoodtelevisie toont ieder jaar dat Nederlanders best vrijgevig zijn. Vrijdagavond wordt het startschot gegeven voor de twaalfde editie van Serious Request, georganiseerd in het Limburgse Heerlen, met als hoofdoel het helpen van jongeren in conflictgebieden. Dj’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren laten zich voor een week opsluiten. Gaat de 12,3 miljoen euro, die de vorige editie in Haarlem opbracht, sneuvelen?

‘Serious Request’, vrijdag 18 december om 19.30 uur op NPO3

Terug in de tijd met verfilming oerhollandse serie Toen was geluk heel gewoon- HP
Toen was geluk heel gewoon is een verfilming uit 2014 van de gelauwerde televisieserie die van 1994 tot 2009 op de buis was. Na een Televizierring en 227 afleveringen in zestien seizoenen kropen acteurs Gerard Cox en Joke Bruijs nog een keer in de huid van Jaap en Nel Kooiman. Het verhaal start in 1974 met de verloren WK-finale tegen West-Duitsland. Jaap is daarop zo boos dat hij de televisie uit het raam gooit. Ouderwets genieten van de bekende grappen en de blik terug in de tijd in Toen was geluk heel gewoon.

‘Toen was geluk heel gewoon’, vrijdag 18 december om 20.30 uur op NPO1. De trailer vindt u hier

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal - HPSpellen in de Eerste Kamer 
Bijgoochem, sjoemelsoftware en labbekakken: deze woorden kunnen allemaal voorbijkomen tijdens Het groot dictee der Nederlandse Taal zaterdagavond. Traditiegetrouw presenteert Philip Freriks, dit jaar samen met de Vlaamse oud-winnaar Freek Braeckman, het dictee vanuit de Eerste Kamer. De tekst is dit jaar geschreven door de Vlaamse schrijver Lieve Joris, die bekend staat om haar reisverhalen. Deze 26ste editie kent ook twee nieuwigheden. Ten eerste heeft het dictee in Annemarie Jorritsma een nieuwe voorzitter. Daarnaast speelt de NTR in op de onderbuikgevoelens van de Vlamingen en Nederlanders. Er wordt voor het eerst in twee kampen gestreden. Het groot dictee der Nederlandse taal wordt daarmee een heuse derby der Lage Landen.

‘Het groot dictee der Nederlandse taal’, zaterdag 19 december om 20.20 uur op NPO2

U2 Parijs - HPU2 in Parijs 
De Ierse rockers van U2 zouden op 14 november optreden in Franse hoofdstad Parijs. Door de gruwelijke gebeurtenissen op de avond voor het concert werd het optreden verplaatst naar begin december. “We gaan ons in Parijs van onze allerbeste kant laten zien,” beloofde U2-zanger Bono na de afgelasting. NPO3 zendt een twee uur durende registratie van de show uit.

‘U2: Innocence + Experience’, zaterdag 19 december om 22.15 uur op NPO3 

Star Wars- HPEindelijk: Star Wars
Niemand kon deze week om de release van de nieuwe Star Wars film uit. Wie een krant of webpagina opende, zag lovende recensies en berichten over kaartverkooprecords. Dat heeft Disney, dat in 2012 de Star Wars studio van bedenker George Lucas kocht, goed voor elkaar. Naast bekende personages als Han Solo (Harrison Ford), Luke Skywalker (Mark Hamill), generaal Leia (Carrie Fischer) verschijnen ook nieuwe helden ten tonele. Vrijbuiter Rey (een ijzersterke rol van Daisy Ridley), voormalig Stormtrooper Finn (John Boyega) en verzetspiloot Poe Dameron (Oscar Isaac) geven het oude format net dat sausje dat het nodig had.

‘Star Wars: The Force Awakens’ is vanaf nu in de bioscoop. De trailer vindt u hier