Spring naar de content

Rondkijken: het design van de rich and famous

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: design voor de allerrijksten van ons land.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Wat als u nu zo veel geld heeft dat u niet meer weet waaraan u het kan aangeven? Tegen dit probleem loopt de nouveau riche dagelijks aan. Hoe richt u uw villa in met twintig kamers en evenveel badkamers? Hoe zorgt u dat de oprijlaan er mooi bijstaat met de nieuwste sportwagens, wat geeft u uw vrouw voor Valentijn en welk horloge moet u hebben om uw vrinden op de golfclub te imponeren? U snapt: dilemma’s alom. Gelukkig was daar vorig weekend de Masters of LXRY, een beurs die op al deze vragen antwoord geeft.

Non
Laten we beginnen met uw woonkamer. Die kan best wat kunst gebruiken. Wat dacht u van de beeltenis van een non? Als u iets dichterbij kijkt, ziet u iets totaal anders. Goed kijken hoor. Voor nog geen 4.000 euro hangt hij bij u aan de muur.

non
klokje

Letters
Deze klok is ook het kijken waard. In plaats van wijzers en cijfers werkt dit uurwerk met letters. De Duitse designers Biegert & Funk ontwierpen deze eye catcher, vanaf 1000 euro is hij al van u. Voor de kids is een design voetbaltafel toch énig? Deze kost maar 28.000 euro, een ideaal cadeau voor kerst.

Voetbaltafel slash kunstobject

Vleugel
Een vleugel in de woonkamer staat ook vast erg mooi. Deze is van transparant acryl glas. Helemaal handgemaakt en met verschillende kleurtjes te verlichten. Prijs is op aanvraag.

6. Masters of LXRY 2015 - Crystal Music Company
De transparante vleugel
IMG_6560
Nooit meer koude billen!

Place to pee
De wc noemt u voortaan ‘het toilethuis’. Want voor de happy few onder ons moet zelfs deze dagelijkse behoefte exclusief, luxe en comfortabel zijn. In het toilethuis ruikt het heerlijk, er staat een muziekje op en de toiletbril gaat automatisch open. Zelf optillen is namelijk zo last year. Er schijnt een lichtje aan de onderkant van het toilet, zodat u nooit meer verkeerd mikt of mis gaat zitten en natuurlijk wordt de bril voorverwarmd, nooit meer koude billen dus. U doet uw ding en daarna kan de wc zelfs uw onderste met een warmwaterdouche reinigen en ook nog  eens droog föhnen. The place to pee kost 4.000 euro.

Blits
Verder naar de tuin. Deze Riva staat deze winter nog gestald in uw schuur, maar ziet u nu al hoe u deze zomer door de wateren van uw stadje hiermee de blits maakt? Dit exemplaar kost rond de 300.000 euro.

3. Aquariva-33-Riva
Blits he?

En voor 2016 moet u deze sportwagen echt hebben voor op uw oprijlaan:

11. Masters of LXRY 2015 - Mercedes-Benz
Gloedjenieuw: de Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

IMG_6559Nijlpaard
Vergeet ook uw vrouw niet. Wees eens origineel, geen Tiffany armbandje of horloge van Rolex; daar loopt immers íédereen al mee. Deze armband van het merk De Grisogono bestaat uit een nijlpaard belegd met robijnen, saffieren en bruine diamanten. Er bestaat er maar één van op de hele wereld. Dan valt de prijs van 35.000 euro toch best wel mee?

Goed genoeg
En u mag uzelf natuurlijk ook wel op een klokje trakteren. Wat dacht u van deze? HYTSkullRed-1Het is een limited edition van het relatief nieuwe merk HYT. Zoals eerder gezegd: wijzers zijn passé. Bij dit horloge wordt de tijd aangegeven via gekleurde vloeistof. Paris Hilton is ook fan en wat voor Paris goed genoeg is, is goed genoeg voor u. Voor zo’n 80.000 euro is dit juweeltje van u.

Fijne feestdagen!

 

 

Onderwerpen