Spring naar de content

Als Memphis Depay excentriek wil zijn, moet-ie wel goed koppen

2015 had het jaar van Memphis (Depay) kunnen zijn. Hád ja. De Topscorer van de van het vorige eredivisieseizoen werd voor een bizar bedrag verkocht aan Manchester United en iedereen dacht dat Louis en Memphis nog lang en gelukkig voetbalden. Helaas. Na het hoed-incident kwam de verkeerd getimede kopbal en nu is er ook ophef over zijn iets te dure bolide. Moet Memphis weg in plaats van Van Gaal?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Voor Memphis was 2014-2015 een top seizoen: zijn contract werd met vier jaar verlengd, met zijn club werd hij landskampioen, hij mocht zich Topscorer van de Eredivisie noemen en werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Buitenlandse clubs toonden interesse in de jonge voetballer en uiteindelijk was het Manchester United, de club van Louis van Gaal, die hem voor 27,5 miljoen (of 34 miljoen?) kocht, natuurlijk exclusief mogelijke bonussen. 17 juli 2015 was het debuut van Depay, zijn eerste officiële doelpunt voor de club was op 18 augustus tegen Club Brugge in de voorronde van de Champions League. Het leek een sprookje: alles ging vanzelf.

Krasjes
Er volgden echter al snel krasjes op het blazoen van de jongeling. Hij verscheen eind augustus als ‘een Peruviaanse panfluitspeler’ bij het Nederlands elftal, werd begin oktober door assistent-coach Ryan Giggs op zijn vingers getikt omdat hij teveel zou party’en en kreeg opnieuw hoon over zich heen toen hij in november bij Oranje arriveerde met een set Louis Vuitton-reistassen, waar menig fashionista jaloers van wordt, en wéér een hoed. Alles werd breed uitgemeten, want wie excentriek wil zijn, moet eerst excelleren.

2015-08-31 12:01:06 NOORDWIJK - Memphis Depay komt aan bij hotel Huis ter Duin waar het Nederlands elftal zich verzamelt voor de voorbereiding van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. ANP JERRY LAMPEN
De hoed en Memphis Depay

Met Manchester United ging het ondertussen steeds slechter. Wedstrijd na wedstrijd werd verloren en de positie van Van Gaal kwam onder flinke druk te staan.  Dieptepunt vormde de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Stoke City. Bij de 0-1 beging Depay een enorme blunder door een verkeerd getimede kopbal:

Opeens duiken zondag ook de foto’s van Depay op die in een Rolls Royce van zes ton op de training verschijnt. Hierbij geldt weer: als je eigen spel of dat van je club beter kan, dan moet je niet opvallen met een dure auto. Op social media zijn de voetbalfans klaar met Depay.

Maandag speelt Manchester United tegen Chelsea, Van Gaal tegen Hiddink. De druk is hoog. Een overwinning kan zomaar alle kritiek op Van Gaal en op Depay doen vergeten. Het is de vraag of beiden daar de mogelijkheid voor krijgen.