Spring naar de content

Waarom sporten niet gezond voor u is

Januari is traditioneel een maand van bezinning, overpeinzingen en goede voornemens. Gezonder eten, minder stress, meer tijd doorbrengen met familie en vrienden en eindelijk weer eens gaan sporten. Allemaal goede ideeen, behalve die laatste, sporten, niet. Onze tip: nooit meer sporten. Dit is waarom.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Heeft u ook zo genoten van het EK Waterpolo? De Nederlandse dames werden net aan tweede en verspeelden daarmee jammer genoeg de rechtstreekse plaatsing voor de Spelen in Rio. Misschien dacht u wel: dat is echt een sport voor mij. Een beetje in het water dobberen, de bal overgooien, zwemmen naar de andere kant van het zwembad en scoren. Het lijkt zo eenvoudig bovenwater. Maar u moet eens onderwater kijken, daar gebeuren verschrikkelijke dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Trappen, knijpen, stompen en ook nog pijnlijke frontal wedgies.

Armkwabben
Laten we een andere sport bekijken. Boksen bijvoorbeeld. Goed voor die hangende armkwabben en goed voor de conditie. Gewoon de klappen van uw sparringpartner ontwijken en dan kan er niks mis gaan. Toch? Juist wel. De rechtse van uw tegenstander blocken is niet genoeg, er kan zomaar in uw oor worden gebeten. Het overkwam Evander Holyfield tijdens het beroemde gevecht tegen Mike Tyson.

Misschien bent u wel sinds de Australian Open geïnteresseerd in tennis. Fijn buiten sporten en balletjes overslaan met uw tegenstander. Ook niet doen. Een bal tegen uw hoofd is zeker niet aan te raden.

Bezem
We gaan een wat rustigere sport proberen. Er kan toch weinig verkeerd gaan bij curling? Nou toch wel. U bent met een bezem op het ijs toch niet helemaal veilig.

Frustraties
In Wijk aan Zee wordt momenteel het Tata Steel Chess toernooi gespeeld met bekende schakers als Anish Giri en Magnus Carlsen. De sport is totaal niet fysiek, er zou dus in theorie weinig pijnlijks kunnen gebeuren. We weten het niet. Wereldkampioen Carlsen is niet te genieten als hij verliest. Hij zou in de toekomst zomaar zijn frustraties op u kunnen botvieren.

Kijken
‘Okee dan ga ik wel gewoon sport kijken vanaf de zijlijn’, horen we u denken. Nee, ook niet doen. Dat kan namelijk net zo gevaarlijk zijn als sporten zelf.

Onze tip, houd deze site in de gaten voor het laatste sportnieuws. Of kijk vanavond de samenvattingen van de eredivisie, de Australian Open en het veldrijden vanaf de bank op TV met vrienden en familie en natuurlijk met gezonde snacks, dan kan er echt niks mis gaan.