Spring naar de content

Follow-up: Prem en PowNed passen missie aan

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sophie van Os

Afgelopen nacht kon u wederom luisteren naar het radioprogramma van PowNed, Zwarte Prietpraat. Vorige week zorgde presentator Prem Radhakishun tijdens de eerste uitzending voor de nodige commotie.

“Ja gekkies, het valt niet mee.” Zo begon Prem zijn tweede optreden als presentator van het veelbesproken nieuwe radioprogramma Zwarte Prietpraat tegen de ‘zakkenvullers’ van het omroepbestel. Tegen de verwachting van Prem in werd het programma van vorige week vaak teruggeluisterd en werd zijn missie om met slechte radio te maken de luistercijfers naar 0 te brengen niet behaald: “Sommige gekkies vonden mijn amateuristische radioprogramma zelfs leuk.” Wat zullen ze er rouwig om zijn geweest bij PowNed, de omroep die al enige tijd kampt met teruglopende kijkcijfers.

Maar wie zich net als een oplettende luisteraar afvroeg hoe Prem met zijn twee uurtjes durende radioprogramma in de nacht de NPO kapot wilde maken: dat gaat niet lukken. Er volgende een crisisberaad bij PowNed na een appje van deze luisteraar die met een berekening Prem het antwoord op de niet zo moeilijke wiskundesom voorkauwde: ‘Als jouw programma – 2 van de 168 uur radiozendtijd – de luistercijfers naar nul krijgt, dan maak je slechts 1,19 procent van NPO 1 stuk. Het enige wat je kapot kan maken is PowNed zelf’.

Dit leverde de knaap een flinke krul op, waardoor de strategie van de ‘zwarte zakkenvuller’, zoals hij zichzelf op de radio noemt, en de boze baas werd aangepast: Zwarte Prietpraat past haar missie aan. “Ons doel is niet langer om de luistercijfers naar 0 te krijgen. Het doel is om zakkenvullers pseudo-managers en de hypocrieten onder u maximaal te ergeren. Ons doel is om 2 uur waardeloze radio te maken met maximaal zakkenvullen. Het doel is om de slechteriken op te fokken.”

Hoe slechter, hoe beter
Volgens Jan Dijkgraaf, voormalig presentator van het radioprogramma Echte Jannen van PowNed, is Radhakishun zo slim dat hij een halfjaarcontract heeft bemachtigd. Met andere woorden: anders was Prem na vorige week de deur gewezen. Volgens Dijkgraaf is Radhakishun een roeptoeter en een groot voorstander van de gele, rode en blauw piet. ‘Dan kan je verwachten dat hij geen radio maakt die bij PowNed past. Dat is het risico dat de baas, Dominique Weesie, loopt.’ Weesie belde vorige week live in tijdens het programma om Prem terecht te wijzen: “Ik wist niet dat het zo slecht zou zijn.”

Radhakishun reageert hierop in zijn programma en zegt dat hij geen enkel contract heeft getekend. “Ik heb een handdruk met Dominique Weesie en Roland en dat is voor mij voldoende. PowNed mag mij ieder moment laten opdonderen, dan hoeven ze mij niets, noppes, nada te betalen. Ik vul alleen mijn zakken met 1375 euries als ik hier twee uur aanwezig ben. En hoe slechter het programma hoe tevredener de baasjes.”

De volledige uitzending van het radioprogramma Zwarte Prietpraat is terug te luisteren via NPO Radio 1.