Spring naar de content

Binnenkijken: een huis vol duurzame verhalen

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: het huis van een interieurontwerper vol met verhalen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Er bestaan van die mensen die over het jaloersmakende ‘interieur-gen’ beschikken. Ze zetten wat accessoires bij elkaar, schaffen juist die bank aan waarvan u denkt ‘wat moet ik ermee?’ en verven een muur in een bijzondere kleur et voilà: de woonkamer lijkt zo uit een interieurmagazine te komen. Interieurontwerper Kassandra Schreuder is zo iemand. We kennen haar van The Loft, een pop-upstore in een Amsterdams appartement ingericht als een huis. Alle items waren er te koop, en werden ‘crafted design’ genoemd: producten gemaakt vanuit een ambacht en waar uren noeste arbeid in zit. Uniek en niet voor de massa.

Binnenkijken_kassandra_voorkamer
De voorkamer met de bank ontworpen door Matthew Hilton voor SCP, het Berberse kleed en de kat.
binnenkijken_kassandra_tafel
De tafel van WDSTCK met erboven opvallende lampen van Classicon. “Het enige design in het huis.”

Indonesië ruiken
En zo heeft Schreuder ook haar jarendertigwoning in Haarlem ingericht. Meubelen die karakter ademen. Zoals de eettafel van WDSTCK, gemaakt uit één boomplank, die vindt u niet zomaar bij de Ikea. Ook het kleed in de voorkamer heeft een bijzonder verhaal. Het is gemaakt door jonge studenten die samen met Berbervolken nieuwe prints ontwerpen. Het verhaal van het kistje in de achterkamer (te zien op de grote foto boven het artikel) is juist weer heel persoonlijk. “De oma van mijn vriend kwam uit Indonesië en had al haar spullen in dit kistje gedaan. Als je het opent, ruik je Indonesië gewoon.”

Huisje in huisje
Schreuder woont hier met haar vriend en twee kinderen. De woning heeft vier slaapkamers en drie badkamers. De slaapkamers zijn ontworpen als een huisje in een huisje.

binnenkijken_kassandra_slaapkamer
De master bedroom is rustig en sereen gehouden

In contact met jezelf
binnenkijken_kassandra_plantenSchreuder wil mensen gelukkig maken met hun huis. Met haar bedrijf begeleidt ze haar klanten in het maken van de beste interieurkeuzes, in plaats van dat ze zelf bepaalt wat mooi is. “Zorg dat je je goed voelt in huis, besteed daar aandacht aan. Tegenwoordig is het leven zo snel. Ik denk dat als je je rust pakt en in contact komt met jezelf, dat je dan zelf aanvoelt wat mooi is voor in huis.” Met designbeurzen heeft ze niet zoveel, maar door trends laat ze zich wel beïnvloeden. Afgelopen seizoen waren het cactussen en glazen stolpen, wat wordt komend seizoen hip? “Ik roep al jaren dat wall hangings weer helemaal terugkomen. Mark my words.”