Spring naar de content

Expo: de toestanden van ons bewustzijn op papier

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Sylé van Olst uit Bilthoven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Sylé van Olst (Zwolle, 1991) studeerde in 2013 af aan ArtEZ Zwolle, afstudeerrichting: Fine Arts.

Over haar werk
“Ik ben gefascineerd door de verschillende toestanden van bewustzijn van de menselijke geest: het spanningsveld tussen zin en waanzin, dromen en waken, transcendentie versus primair, dierlijke instincten. De tragiek daarvan ligt in het feit dat we onszelf voortdurend proberen te overstijgen, maar ook gebonden zijn aan onze menselijkheid en de beperkingen die daarbij horen.
“Doordat we gebonden zijn aan onze eigen perceptie en binnenwereld, zullen we ook nooit exact weten wat de ander voelt of denkt – hoewel we anderen wel nodig hebben om meer te weten te komen over onszelf. Lichamelijkheid is daardoor een belangrijk thema, omdat het lichaam de grenspost is tussen de buitenwereld en de binnenwereld. Ons lichaam stelt ons in staat om zintuiglijke ervaringen te hebben, maar is ook een bron van beperkingen. In hoeverre lijken al die aspecten van het mens-zijn elkaar uit te sluiten, en in hoeverre zijn ze juist intrinsiek met elkaar verbonden?
“Ik ben voornamelijk een tekenaar, voor mij is dat de bron waaruit alle andere ideeën ontspringen. Het is een hele directe vorm van expressie. Ik werk vrij intuïtief, en hoewel ik veel bezig ben met deze theoretische en filosofische vragen, is het eerder een context waarin mijn werk geplaatst kan worden dan een specifiek keurslijf.”

Meer werk van Sylé van Olst vindt u hier.

A Marrow Land
A Marrow Land
Alter Egos
Alter Egos
Belladonna Symmetry
Belladonna Symmetry
Consumption
Consumption
Faceless Nameless Dreamhole
Faceless Nameless Dreamhole
Look Closer
Look Closer
Mathilda Mother
Mathilda Mother
My Hands Are out of Tune with my Mind
My Hands Are out of Tune with my Mind
Places to Find Yourself .
Places to Find Yourself
HQ
Sweetheart, you’re making me bleed – and it feels good

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in HP/De Tijd Expo wilt tonen? Neem dan contact op.

Onderwerpen