Spring naar de content

Laten we het niet te hoog van de toren blazen, maar: Scorsese én Jagger

De afgelopen jaren heeft de televisieserie enorm aan populariteit gewonnen. Wat rustig begon met het tiendelige Band of Brothers, is ontaardt in kijkcijferkanonnen als Game of Thrones, Breaking Bad of ons eigen Penoza, allemaal goed voor meerdere seizoenen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Commerciële giganten als HBO en Netflix springen handig op deze trend in – voor zover ze ‘m niet zelf hebben geëntameerd – en komen met steeds vaker materiaal dat het blijvende karakter van de professioneel geproduceerde televisieserie onderschrijft. Steeds vaker ook worden deze series geregisseerd door bekende namen uit de filmindustrie, hetgeen de kwaliteit nog een tandje opdrijft.

Een grootheid als regisseur Martin Scorsese heeft met klassiekers als Raging Bull, Goodfellas en The Departed zijn strepen meer dan verdiend. In de nieuwe rock-‘n-rollserie Vinyl, in opdracht van televisiezender HBO, gooit de regisseur het over een andere boeg. Hij ging een samenwerking aan met Rolling Stones-zanger – en eveneens levende legende – Mick Jagger, en regisseerde de eerste aflevering.

Het resultaat is veelbelovend. Vinyl gaat over Richie Finestra, vertolkt door Bobby Cannavale, een jonge vertegenwoordiger van het platenlabel American Century, die het in de seventies groot probeert te maken. Sex, drugs & rock ‘n’ roll dus, zoals alleen Scorsese dat kan weergeven.

Vinyl zal vanaf komende maandag om half 9 wekelijks te zien zijn op HBO. Komt u alvast in de stemming door onderstaande trailers te bekijken. Tot slot – voor het geval u nog niet overtuigd bent – nogmaals: Scorsese en Jagger. Zonder al te hoog van de toren te blazen, uiteraard. Doen ze bij HBO ook niet.