Spring naar de content

Wie is toch die vrouw die Obama liet dansen?

De 106-jarige Virginia McLaurin maakte maandag letterlijk een vreugdesdansje als ze in het Witte Huis Barack en Michelle Obama mag ontmoeten. Haar dolenthousiaste optreden gaat direct viral. McLaurin zei ontzettend blij te zijn dat er eindelijk een zwarte president in het Witte Huis zat. Ze had niet gedacht dit ooit nog mee te mogen maken. McLaurin was in het Witte Huis ter gelegenheid van de viering van Black History Month. Maar wie is die hoogbejaarde dame die de Obama’s liet dansen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sophie van Os

McLaurin
Virginia McLaurin werd geboren in South Carolina in 1909. Dit is een van de zuidelijkste staten waar nog tot ver in de twintigste eeuw sprake was van rassenscheiding. In 1941 is ze verhuisd naar Washington DC, waar ze nog altijd woont. McLaurin heeft gedurende haar leven 18 presidenten meegemaakt in de Verenigde Staten.

In 2013 werd McLaurin op 104-jarige leeftijd geëerd voor het vrijwilligerswerk dat ze deed. Deze vitale dame werkt 40 uur per week met leerlingen met ernstige geestelijke en lichamelijke handicaps. Ze liet toen weten dat ze de wens had om president Obama een keer te willen ontmoeten, maar ze dacht dat ze dat niet meer ging meemaken. Drie jaar later komt haar wens alsnog in vervulling.

Youtube
De hoogbejaarde vrouw diende twee jaar geleden een verzoek in bij het Witte Huis om de Obama’s te mogen ontmoeten. Dit verzoek herhaalde ze op Youtube en binnen een paar uur was de video 12 miljoen keer bekeken. Haar social-mediacampagne bleek een succes.De YouTube-video werd vergezeld door een White House-petitie en een Facebook-pagina.