Spring naar de content

Blessures en baby’s houden ‘the big four’ van winst

Sinds de Australian Open eind januari heeft de oorspronkelijke ‘big four’ – Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal – nog geen enkel toernooi op hun naam geschreven. De meeste toernooien werden gewonnen door outsiders van buiten de mondiale toptien. Wat is er aan de hand? Twee dingen: blessures en een baby.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De finale van de Australian Open was er een om te smullen. Na de halve finale te winnen van Roger Federer speelde Novak Djokovic tegen Andy Murray. En natuurlijk won de Servische nummer één van de wereld van de Schot die mondiaal op nummer twee staat. Gewoon zoals het hoort. Het leek een mooie belofte te worden voor de rest van het tennisseizoen. Helaas, toch niet. Sinds Australië hebben Djokovic, Nadal, Federer en Murray namelijk geen enkel toernooi meer kunnen winnen.

Winnaars
Laten we alle toernooien en hun winnaars sinds de Australian Open even nalopen:
Quito (Ecuador): Victor Estrella Burgos
Monpellier: Richard Gasquet
Sofia: Roberto  Bautista Agut
Buenos Aires: Dominic Thiem
Rotterdam: Martin Klizan
Memphis: Kei Nishikori
Rio de Janeiro: Pablo Kuevas
Marseille: Nick Kyrgios
Delray Beach: Sam Querray
Sao Paolo: Pablo Cuevas
Dubai: Stan Wawrinka
Acapulco: Dominic Thiem

Glutenvrije taart
Geen Federer, Djokovic, Murray of Nadal te bekennen. Dat zit zo. Federer liep tijdens de Australian Open een vervelende knieblessure op, waardoor hij ook moest afzeggen voor het tennistoernooi in Rotterdam. Voorlopig zit hij nog thuis met zijn been omhoog. Andy Murray kon na zijn verloren finale in Australië niet snel genoeg terug naar huis vanwege zijn hoogzwangere vrouw. Sinds de geboorte van hun dochtertje heeft hij geen wedstrijd meer getennist. Novak Djokovic was wel actief in Dubai, hij vierde daar zelfs zijn 700ste zege in zijn carrière (daarvoor kreeg hij een glutenvrije taart). In de kwartfinale moest hij echter opgeven vanwege een ooginfectie. En Nadal? Die redt het gewoon steeds net niet. In Buenos Aires werd hij in de halve finale verslagen door Dominic Thiem en ook in Rio werd hij uit de finale gehouden, deze keer door Pablo Kuevas.

Rentree
Federer heeft aangegeven in april zijn rentree te maken tijdens het graveltoernooi in Monte Carlo. Als het goed is en alle overige blessures genezen zijn en de oppas voor baby is geregeld, zien we Djokovic, Murray en Nadal weer in actie tijdens het ATP World Tour Masters 1000 in Indian Wells (10-03 tot en met 20-03) en het ATP World Tour Masters 1000 in Miami (23-03 tot en met 03-04).