Spring naar de content

Hoe Mighty Mike van Gerwen zijn naam waarmaakt op het UK Open

De ene na de andere partij winnen, en dan ook nog eens een ninedarter gooien. Michael van Gerwen, ofwel Mighty Mike, is in topvorm. Het UK Open lijkt hij als machtige titelverdediger te gaan winnen, net als alle eerdere toernooien van dit jaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Het lijkt zo makkelijk: vrijdag won Van Gerwen van Ryan Harrington, in de vierde ronde versloeg hij vervolgens Rob Cross en in de vijfde Kim Huybrechts. De nummer één van de PDC-ranglijst gooide in het duel tegen Cross een perfecte leg, goed voor een ninedarter. Zeven pijlen achtereenvolgens in de triple 20, vervolgens een in de triple 19 en als afsluiter een dubbel 12, alsof het niets is.

Het lukte hem ook nog eens om de maximale finish van 170 uit te gooien. Als geen andere darter dit toernooi een ninedarter gooit, ontvangt de Brabander een extraatje van 10.000 pond.

Zondag zette Van Gerwen zijn zegereeks voort. Hij versloeg Barry Lynn met 10-6. Amateur Lynn had eerder nog voor de grootste verrassing van het toernooi gezorgd door de Schotse wereldkampioen Gary Anderson met 9-3 te verslaan. Zondagavond vervolgt Van Gerwen zijn weg naar titelprolongatie.

Goed jaar
2016 begint uitmuntend voor Mighty Mike. Zo won de Brabander eind januari de Masters, het toernooi met de zestien topdarters van de PDC, half februari schreef hij de Dutch Dart Masters op zijn naam. Op 25 februari gooide hij het allerhoogste gemiddelde ooit op een televisietoernooi: hij versloeg Michael Smith tijdens de vierde ronde van de Premier League met 7-1 en een gemiddelde van 123,40 per beurt. Dat deed niemand eerder op dit niveau. Zijn laatste verlies was tijdens de achtste finale van het WK Darts, eind december van vorig jaar. Kersverse opa Raymond van Barneveld, die in 2006 en 2007 het UK Open nog op zijn naam schreef, won toen verrassend van hem.

Kwartfinale
Van Barneveld stond net als landgenoten Ryan de Vreede, Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Graaf, Yordi Meeuwisse, Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen, Joey ten Berge en Benito van de Pas ook op de deelnemerslijst van het UK Open. Naast Van Gerwen is alleen Klaasen nog in de race voor de titel, hij won zijn kwartfinale tegen Kyle Anderson met 10-0.

U kunt het UK Open vanaf 20.00 uur volgen op RTL7