Spring naar de content

Hoe de Nederlandse handbalsters geschiedenis schreven

De kurk mag van de champagnefles. De handbalsters zijn zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlands handbalteam zich plaatst voor het olympisch toernooi.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De mooie  zeges op Frankrijk (24-17) en Japan (33-25) tijdens het kwalificatietoernooi voor Rio bleken zaterdag voldoende voor een ticket. Tunesië hield in Metz de definitieve plaatsing nog even op, maar na een dikke nederlaag van die ploeg tegen de Françaises (15-33) mag Oranje de reis naar Rio gaan boeken.

Groepshoofd
Het Nederlands team moet zondag nog tegen Tunesië om het OKT af te sluiten. Als de ploeg van bondscoach Henk Groener dat duel ook nog wint, krijgt het een gunstige indeling bij de loting voor Rio. Nederland is dan waarschijnlijk groepshoofd.

Meeliften op succes
Meedoen met de Spelen betekent ook enthousiaste sponsors die willen meeliften op het succes, zo merken de handbalsters. De sponsors staan zelfs in de rij. “Voor het WK kregen we geen poot tussen de deur bij bedrijven, nu staan de deuren wijd open. Dat is het verschil”, aldus Sven Rouwenhorst, die binnen het handbalverbond NHV verantwoordelijk is om de sponsors binnen te halen. Op het toernooi in Metz was het al duidelijk zichtbaar. Speelden de dames eerst in een kaal shirt, nu prijken er al verschillende sponsornamen op de shirts. En goed nieuws voor geïnteresseerden: er is nog ruimte.

De wedstrijd tegen Tunesië is zondag om 17.45 uur live te zien bij ZiggoSport.