Spring naar de content

Gent-Wevelgem: harde wind, Peter Sagan en een nieuwe aanrijding

Peter Sagan heeft zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan Gent-Wevelgem gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen troefde na 242 kilometer koersen door harde wind drie medevluchters af in de eindsprint. De Belg Sep Vanmarcke van de Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo werd tweede, net voor de Rus Viatsjelav Koeznetsov.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het was voor Sagan zijn eerste zege sinds hij in september vorig jaar de regenboogtrui veroverde. De Slowaak werd dit sindsdien al wel zeven keer tweede. In Wevelgem was hij de sterkste van een kopgroep die behalve Vanmarcke en Koeznetsov ook Fabian Cancellara bevatte.

De Zwitser, die enkele weken geleden nog zegevierde in de Strade Bianchi, zorgde bij de tweede beklimming van de Kemmelberg voor de finalekopgroep – eerder had onder andere Lieuwe Westra geprobeerd het peloton voor te blijven. Nederlands kampioen Niki Terpstra kwam net te kort om nog aan te sluiten bij het leidende viertal.

Aanrijding
De Belgische wielrenner Antoine Demoitié werd tijdens de koers aangereden door een motor. De 25-jarige coureur kwam hard ten val en is naar het ziekenhuis in Lille gebracht, maakte zijn Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert bekend.

Het gedrag van motorrijders in wielerkoersen staat al enige tijd ter discussie. Eerder dit jaar werden Stig Broeckx en Danilo Wyss aangereden tijdens een wedstrijd. Vorig jaar dreigde wielerploeg Tinkoff uit de Ronde van Spanje te stappen, nadat Sagan en Sérgio Paulinho waren aangereden.