Spring naar de content

Sputterende motor kost Max Verstappen punten in Rusland

Opeens was daar de rook en kwam de wagen van Max Verstappen, die in normale omstandigheden de 300 kilometer per uur haalt, in Rusland tot stilstand. Weg zesde plaats, weg nieuwe kans op punten. En het had er nog zo goed uitgezien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De jonge coureur van Toro Rosso had zaterdag bij de kwalificatie de negende tijd neergezet en profiteerde van een hectische start in Sotsji. Sebastian Vettel viel uit nadat hij een tik op de bil van zijn Ferrari kreeg van Daniil Kyvat en was op zijn zachtst gezegd not amused. Ook voor Nico Hulkenberg en Rio Haryanto kwam de race al in de eerste ronde ten einde. Verstappen schoof direct op naar de zesde plaats. Nico Rosberg nam in zijn Mercedes als zo vaak in het nog jonge seizoen direct de leiding.

Omdat zijn eerste banden – de zogeheten supersofts – het goed volhielden wachtte Verstappen lang met zijn eerste pitstop. Het bracht hem zelfs even op de tweede plaats in de race. Pas in ronde 23 stuurde de jongeling zijn wagen richting de pitstraat. Na een soepele stop keerde hij op de zevende plek terug in het veld.

Twaalf ronden later was het in een klap voorbij voor Verstappen, die op dat moment de zesde plaats bezette. Motorproblemen dwongen hem de handdoek in de ring te gooien. Na een tiende plek in Australië, een zesde in Bahrein en een achtste in China was de Grand Prix van Rusland daarmee de eerste race waar de Nederlander niet in de punten reed.

In de top van het klassement staat er voorlopig geen maat op Rosberg. De Duitser reed in Sotsji onverstoorbaar naar zijn vierde zege op rij. Zijn teamgenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton moest genoegen nemen met de tweede plaats. Kimi Raikkonen completeerde in zijn Ferrari het podium.