Spring naar de content

Hardrijden is voor Max Verstappen hetzelfde als ademen

Was visitekaartjes afgeven een beroep, dan had Max Verstappen er goud geld mee kunnen verdienen. In het eerste weekend als coureur van Red Bull Racing deed de jonge Nederlander het publiek voor de zoveelste maal versteld staan. Verstappen reed in de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje naar de vierde plaats, net achter zijn nieuwe, ervaren teamgenoot Daniel Ricciardo.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rick Stet

Max Verstappen is een racer, al dan niet gecreëerd door zijn vader. Het maakt niet uit in wat voor een auto je hem zet, hij zal hem zo snel mogelijk van A naar B brengen – of de naam van zijn energiedrankjessponsor nu in het Spaans of Engels op de zijkant van de wagen staat. Ook een Volkswagen Golf stuurt hij met speels gemak over een circuit, vraag dat maar aan Humberto Tan.

Eerder deze week kwam Verstappen langs in de show van de olijke presentator. Voor hem stond een grote schaal met bitterballen, die de coureur ondanks aandringen van Tan liet staan omdat hij ‘op gewicht moest blijven’. Ook Roelof Hemmen zat aan tafel, net als kickbokser Alistair Overeem en drie mannen in met spiegels behangen colberts die zichzelf De Toppers noemden en de hele tijd flauwe grapjes maakten.

Verstappen maakte geen grapjes. Hij vertelde over zijn overstap, over zijn kansen en de toekomst en deed dat met zijn gekende zelfverzekerdheid. Steeds minder mensen twijfelen aan het feit dat Max Verstappen de toekomstige kampioen van de Formule I is, en zeker Max Verstappen niet. Hardrijden is voor hem hetzelfde als ademen, dat had hij eerder al bewezen aan de presentator.

Enkele weken voor de uitzending had Tan naast de jonge coureur plaatsgenomen in een personenauto, zijn cameraploeg op de achterbank. Hoe hard het ongeveer zou gaan, had de presentator gevraagd. “Ongeveer 240,” antwoordde Verstappen, die ‘hoopte dat alles heel bleef en dat er niemand hoefde te kotsen’. Vanaf het moment dat hij het gastpedaal indrukte viel de mond van zijn bijrijder open.

“Wow, was je aan het driften? Je was gewoon aan het driften,” kirde de 50-jarige presentator, om vervolgens te gillen en lachen tegelijk, als een kleine jongen in een pretpark. “Het is nog erger dan de achtbaan,” luidde zijn conclusie. Zijn bestuurder las ondertussen de krant, streek zijn overhemd, jongleerde met vijf brandende fakkels en keek wat naar buiten.

In de studio lachte Max Verstappen bij het zien van de beelden. Hardrijden is wat hij doet, zonder erbij na te denken, en hij vindt het fantastisch. Dat zullen zijn concurrenten in Catalonië zondag ook weer merken.