Spring naar de content

Volkskrant-journalist Duurvoort brengt Jan Dijkgraaf ‘in gevaar’

In de voortdurende discussie om de start van de politieke loopbaan van Sylvana Simons, racisme en discriminatie op eigen bodem en de polarisatie in het publieke debat, mengde zich gisteren Volkskrant-journalist Harriet Duurvoort. Ze bezong in haar artikel de moed van Simons om te willen ‘verbinden’. En schopte daarbij columnist Jan Dijkgraaf tegen het zere been.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

In haar opiniestuk ‘De moed van Sylvana Simons’ haalde Duurvoort fel uit naar de journalist (Metro, The Post Online, WNL):

De onvermijdelijke Facebook-pagina ‘zwaai Sylvana op 6 december uit op de stoomboot’, voorzien van consequent nooit door de spellingcheck gehaald racistisch braaksel, kreeg binnen een mum van tijd duizenden likes. Wie er over valt is volgens de Jan Dijkgraafjes van deze wereld een klagende beroepsneger. Of erger.

Dijkgraaf was niet gecharmeerd van deze zin, en liet van zich horen op zijn persoonlijke Twitter.

Na een brief aan Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque en de aankondiging dat Dijkgraaf naar de Raad van de Journalistiek stapt, volgt een verantwoording van Duurvoort.

En excuses.

Die Dijkgraaf op zijn beurt accepteert.

Harriët Duurvoort spreekt later van een storm in een glas water. En Jan Dijkgraaf vermoedt dat hoofdredacteur Remarque denkt dat hij dit alles laat lopen: No way.