Spring naar de content

Apple kan zomaar van de technologieapenrots vallen

De laatste vijftien jaar stond Apple aan de top van de technologieapenrots, maar daar dreigt het geesteskindje van Steve Jobs volgens techblog The Verge af te vallen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jessy de Cooker

De iPod, de iPhone, de Macbook en de iPad zijn allemaal producten van de techgigant die zich in het gemeenschappelijke geheugen hebben genesteld. Ze hebben ons veranderd en hebben maker Apple gekatapulteerd naar de top. Maar denk even aan de huidige status van die innovaties betoogt de veteraantechjournalist Walt Mossberg op technologieblog The Verge.

Siri
Er ontstaat namelijk een ander slagveld in de technologie-oorlog tussen giganten Apple, Google, Samsung, Microsoft en Amazon. De denkkracht komt niet meer te liggen bij de mens, maar bij het apparaat zelf. Apple gaf met Siri het voorbeeld van een intelligente modus, maar lijkt volgens Mossberg voorbij te worden gestreefd in strijd rond het creëren van de beste artificiële intelligentie. De reden hiervoor ligt hiervoor volledig bij Apple zelf. Het heeft de opgebouwde voorsprong na de innovatie van Siri totaal niet uit weten te bouwen.

Fout op fout
Zoals Nils de Lange van Vice enkele maanden geleden ervoer, toen hij zich 24 uur liet leiden door Siri, zitten er nog veel te veel fouten in het systeem. Een andere geflopte poging was de iTunesbot Genius, die zelfstandig in de iTunesbibliotheek op zoek zou gaan naar muziek gebaseerd op jouw eigen nummers. Al is Apple Music Apple’s gedroomde antwoord op Spotify, volgens Mossberg de grootste fout.

“De op de cloud gebaseerde synchronisatie loopt totaal niet. Apple Music is een rommeltje en totaal niet gebruiksvriendelijk,” schrijft hij. Oh, en wist u dat Apple ook een eigen clouddienst heeft voor niet-Applegebruikers? Nee? Wij ook niet. Die poging is volledig overvleugeld door slimmere alternatieven als Google Drive, Dropbox en de OneDrive van Microsoft.

Het kan natuurlijk ook zijn dat Apple ons zand in de ogen strooit en op 13 juni op de Worldwide Developer Conference keihard terugslaat. We zullen zien.

Onderwerpen