Spring naar de content

Monaco is nog niet het circuit van Max Verstappen

Het circuit ligt in zijn achtertuin – Max Verstappen woont sinds het einde van vorig jaar in Monaco – maar echt gelukkig is hij er nog niet. Na een zware crash tijdens de Grote Prijs van 2015, bracht hij ook dit weekend zijn bolide niet over de finish. En dat was zonde, na een indrukwekkende inhaalrace.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Een dag eerder had de jongste Formule 1-winnaar ooit zijn wagen tijdens de kwalificatie ook al tegen de vangrail geparkeerd. Een slecht genomen bocht had hem een goede uitgangspositie gekost, Verstappen begon zondag verplicht uit de pitstraat.

Op een nat stratencircuit maakte de jonge Nederlander net als twee weken eerder indruk. Nu weliswaar niet als koploper, maar als coureur die zich vanuit de achterhoede na voren vocht. Ronde na ronde, inhaalmanoeuvre na inhaalmanoeuvre kwam Verstappen dichter bij waar hij wilde zijn: in de voorhoede. Hij reed de snelste rondetijd en kwam na 24 ronden alweer op een plek die recht gaf op punten.

En toen ging het, net als een jaar eerder, mis. Reed Verstappen vorig jaar na enkele sterke acties in de eerste bocht achterop Roman Grosjean, om vervolgens met zijn stuurloze auto in de muur terecht te komen. Ditmaal verloor hij, zonder aanwijsbare reden, de macht over zijn Red Bull om – op het oog – tergend langzaam de vangrail in te schuiven. Wielophanging gebroken, einde race.

Het gaf zijn teamgenoot Daniel Ricciardo de kans in ieder geval voor een week uit de schaduw van zijn jonge teamgenoot te treden. De Australiër vocht met Lewis Hamilton om de zege in de dwergstaat. Het was uiteindelijk de Engelsman van Mercedes die beslag legde op de winst. Ricciardo eindigde als tweede, voor Sergio Pérez (Force India).

Over twee weken vervolgt het Formule 1-seizoen zich in Canada, waar Verstappen vorig jaar in zijn Toro Rosso vijftiende werd. Een mooie mogelijkheid voor revanche, op twee vlakken.