Spring naar de content

Omdat het altijd moderner kan: de Bijbel in emoji’s

Hoe breng je het best verkochte en meest vertaalde boek ter wereld – de Bijbel – opnieuw uit? Sinds dit weekend is er een digitale Bijbel verkrijgbaar die volstaat met emoji’s. Het digitale boek telt 3.300 pagina’s en bevat 80 emoji’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Door Postma

De maker verklaarde tegenover The Guardian dat hij of zij graag anoniem wil blijven en zichzelf identificeert met de coole-gast-met-zonnebril emoji 😎. Met deze uitgave wil de maker een versie van de Bijbel geven van hoe je de teksten zou tweeten of sms’en, modern en met minder karakters dus.

Voor het project heeft de maker een programma ontwikkeld dat 80 emoji’s linkt aan 200 woorden. Met deze vertaalmachine kan iedereen zelf zijn Bijbeltekst omzetten naar emoji’s, of zoals de site het omschrijft: “enter ur fave Bible verse on the left, emoji awesomeness appears on the right”.

Om het christelijke heilige schrift populair te houden ten tijde van ontlezing werd eerder al een Jezus-glossy en een versie van het Nieuwe Testament als glossy uitgebracht. De populaire versies van de Bijbel krijgen ook commentaar uit de kerkelijke hoek, omdat de uitgaves minder volledig zijn. Belangrijker is volgens de makers dat er een groter publiek mee aangesproken wordt en ✌ & ❤ (spreading love & peace).

Onderwerpen