Spring naar de content

Vijf binnenlandse festivals waar nog kaarten voor zijn

Crisis of geen crisis: de afgelopen jaren is het aanbod aan festivals enorm toegenomen. Als paddenstoelen schoten ze uit de grond, en verdwenen vaak net zo snel ook weer. Door dit enorme aanbod is het soms moeilijk op tijd een kaartje te bemachtigen, en het eindeloos doorspitten van programmeringen is een tijdrovende bezigheid.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Daarom reiken wij u de hand, een kleine lijst van festivals waar op moment van schrijven nog kaarten voor te krijgen zijn, hier en daar tot stand gekomen na het uitvoeren van grondige onderzoeksjournalistiek ter plekke (het is een zwaar beroep) door diverse redactieleden, in volledig willekeurige volgorde.

Festival Mundial, Tilburg 
25 en 26 juni
Weekendtickets: €37,-
In de spoorzone in Tilburg vindt ieder jaar een wereldmuziekfestival plaats waarvan er in Nederland eigenlijk maar heel weinig zijn. Een grote diversiteit aan artiesten uit de hele wereld maakt Mundial ontzettend interessant en divers. Enorm grote namen zult u er niet vinden, maar nieuwe ontdekkingen bevinden zich zelden onder de gevestigde orde. Enorm divers is ook het etensaanbod, dat de gehele mondiale ervaring nog eens extra versterkt. Met 37 euro voor een weekendticket is het ook nog eens prima geprijsd.

Down The Rabbit Hole, Ewijk (bij Nijmegen)
24/25/26 juni
Weekendtickets (inclusief camping): €125,-
Een festival dat de laatste jaren zijn opwachting maakte en overleefde is Down The Rabbit Hole, dat er prat op gaat om een Alice in Wonderland-achtige wereld te creëren, en dat slaat aardig aan. Voor wie van plan is om te gaan: een volledige driedaagse onderdompeling in het konijnenhol is het enige dat mogelijk is, dagtickets zijn niet verkrijgbaar. Met grote namen als PJ Harvey en The National is het festival ook iets duurder. Nog een kleine tip tot slot: mis soulzanger Charles Bradley and his extraordinaries vooral niet, een ware reïncarnatie van James Brown.

Best Kept Secret, Hilvarenbeek
17/18/19 juni
Weekendtickets (inclusief camping): €125,-
Hoewel de naam anders doet vermoeden is Best Kept Secret ook een van die festivals dat zich de afgelopen jaren waar heeft gemaakt op de schier onverzadigbare markt. Net als Down The Rabbit Hole verzorgt Best Kept Secret een divers programma dat bestaat uit een paar grote namen (Editors, Bloc Party) en interessante dj’s (Joost van Bellen) die er hoogstwaarschijnlijk voor gaan zorgen dat de editie van 2016 geen geheim meer zal zijn.

Damaris, Amsterdam-Noord
31 juli
Dagticket: €17,50
Op de NDSM-werf worden legio festivals gehouden. Veelbelovend is de derde editie van Damaris, dat zichzelf omschrijft alsvolgt omschrijft: ‘Een beetje als je eerste liefde. Het grote onbekende en een tikkeltje stout’. Dit zacht geprijsde dagje uit in onze hoofdstad zal ongetwijfeld voor nieuwe ontdekkingen zorgen, met vijf verschillende podia is er voor ieder wat wils.

PITCH Festival, Amsterdam (Cultuurpark Westergasfabriek)
1 en 2 juli
Weekendticket (passe-partout): €88,-

Voor als u meer van de elektronische muziek bent, is PITCH wellicht een optie. De line-up bevat namen als Jamie Woon, DJ Shadow en Soulwax. Zet je schrap voor een weekendje goede bassen in het Cultuurpark van de Westergasfabriek. Een zeer compleet aanbod voor de liefhebber van elektronische muziek in de brede zin.

Uiteraard is bovenstaande lijst slechts een kleine greep uit het volledige aanbod, en beseffen wij dat wij nooit iedereen tevreden kunnen stellen. Desondanks hopen we de o zo zware tantaluskwelling van het zoeken naar een geschikt festival iets verlicht te hebben, en u een van wat frisse ideeën voorzien te hebben.

Onderwerpen