Spring naar de content

De reflectiesjaal moet de Béyonce’s en Parissen Hilton redden van paparazzi

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Alexandra Besuijen

juno_hpLego in space
Afgelopen maandag is NASA erin geslaagd de ruimtesonde Juno in een baan rond Jupiter te brengen. Een geweldige prestatie, waarvan ik de technische details graag overlaat aan mensen die er wel verstand van hebben, maar één leuk weetje wil ik jullie niet onthouden. Hoewel het gaat om een onbemande vlucht – het is namelijk nogal ver; dat ding is al vijf jaar onderweg – reizen er toch drie passagiers mee: de legopoppetjes Galileo, Jupiter en zijn vrouw – tevens zus, want daar deden ze toen niet moeilijk over – Juno. Gemaakt van speciaal aluminium, want gewone legosteentjes zouden de extreme omstandigheden in de ruimte niet overleven. NASA hoopt hiermee ook kinderen enthousiast te krijgen voor de ruimtevaart en wetenschap en LEGO zal er ook niet armer van worden. De echte verzamelaar zou een moord doen om dit drietal in zijn bezit te krijgen, maar helaas: ze komen nooit meer terug. Het is overigens niet de eerste keer dat er legosteentjes in de ruimte zijn: op eerdere missies namen astronauten hun eigen LEGO mee om een beetje te kunnen spelen in hun vrije tijd. Lief toch? De hele Juno-trip is in real time hier te volgen.

Flash-back
Het overkomt mij niet elke dag (meer 😂), maar de Rihanna’s, Béyonce’s en Parissen Hilton kunnen ze wel schieten: paparazzi die ze altijd en overal hun grote lens onder de neus duwen. Maar schieten mag dan weer niet en slaan helpt ook niks: dat levert alleen maar meer beschamende foto’s op. Reflectiesjaal to the rescue!
De anti-flash Ishu-sjaal is gemaakt van sterk reflecterende stof die fel wit oplicht in flitslicht en daarmee de rest van de foto vrijwel zwart en dus onbruikbaar maakt. Een echte flash-back dus.
De Nederlandse uitvinder Saïd Siddiqui kwam al in 2009 op het idee nadat een foto verpest was door een langsrijdende fiets met reflector, maar sinds kort ook echt te koop. Voor een pittig bedrag, maar daar zitten bovengenoemde typjes en hun soortgenoten natuurlijk niet mee. En nou maar afwachten of de celebs het écht zo fijn vinden om nooit meer met hun snuit in de bladen te staan…. We gaan het zien.

@parishilton x @ishu_scarves Pic Without flash. #WhatsTheISHU?

Een foto die is geplaatst door ISHU Clothing (@whatstheishu) op

turn-b6318
Bron: Turn Over

Rugsushi
De rugzak is weer helemaal hip, dat u het maar weet. Zakkenroltechnisch niet het handigste ding, tenzij je ogen op je rug hebt (zoals mijn moeder vroeger), maar er kan lekker veel in en het staat supercool. Ik heb zelf echt de allerleukste die er is, maar wil je juist minder cartoony en realistischer voortbewegen, dan is er nu de giga-rugsushi. Onder de wat eigenaardig klinkende naam Susi Ruck brengt het Japanse merk Turn Over drie zeer realistische rugzakken op de markt, in de ‘smaken’ omelet, zalm en garnaal.
Echt behoorlijk hilarisch, al moet je wel hopen dat niemand in je bijt als je met zo’n ding over straat loopt. Of wel natuurlijk, dat ligt er aan wíe.

Luifie
Niet omdat het moet, maar omdat het kan: de geweldigste selfie van de week! Met luiaard, dus eigenlijk een luifie. Zijn die belachelijke selfiesticks toch ergens goed voor.

35F0BC6800000578-3673654-image-a-3_1467638679341

Onderwerpen