Spring naar de content

Wat is het warm, hè?

“Wat is het warm, hè?”
“Ja, echt. Alsof er een warme deken over je heen wordt gegooid. Een beetje hitte is best leuk, maar hier in Nederland moet het altijd gelijk weer zo vochtig. Zo klam. Afdrogen na het douchen had geen zin, ik was gelijk weer doorweekt.”
“Praat me er niet van.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rick Stet

“Ik las dat er een Nationaal Hitteplan is, en dat het KNMI waarschuwingscode geel heeft afgegeven.”
“Ach, het KNMI, die geven alleen maar codes af. Beetje de hele dag binnen zitten en naar een thermometer kijken en dan een code afgeven. Ik krijg een beetje een slappe plasser van al die codes.”

“Het RIVM heeft een hele lijst met handige tips hoe om te gaan met de hitte. Ze adviseren onder andere om tussen twaalf en vier de zon te mijden.”
“Wat een betutteling, zeg. Alsof ik niet weet hoe ik voor mezelf moet zorgen. Ik ga altijd uit van de drie Z’s: zon, zee en voldoende zuipen. Daar ben ik nog nooit slechter van geworden.”

“Op de site van de NOS zag ik een nieuwsbericht over de warmte. ‘Tropische dagen: blijf uit de zon en gooi ‘s ochtends ramen open’, stelden ze.”
“Hadden ze niet nog meer open deuren in kunnen trappen. En dat allemaal van onze belastingcenten. Er was zeker ook weer zo een schijtlollige zomercolumn? Laat ze zich eens concentreren op het echte nieuws.”

“Bij de Nijmeegse Vierdaagse zijn ze eerder gestart en hebben ze waterpunten geïnstalleerd op de route, om het voor de wandelaars enigszins dragelijk te maken, zag ik.”
“Het is toch elk jaar hetzelfde? Misschien moeten ze eens nadenken over een andere datum. Gewoon een paar maandjes eerder of later organiseren, dat zogenaamde festijn. Tientallen kilometers lopen, midden in de zomer, wat verwacht je dan? Daar is natuurlijk totaal niet over nagedacht.”

“Op Twitter is er al een hashtag in het leven geroepen waarop mensen hun ervaringen delen: #tropenrooster. En #HitteStars doet het ook goed.”
“Twitter, bestaat dat nog? Ik zet zo even een schermafbeelding van een Squirtle op de rand van mijn opblaaszwembad op mijn Instagram.”

“Wat is het warm, hè?”
“Ja, echt. En zo vochtig ook.”
“Praat me er niet van.”