Spring naar de content

Hoofdredacteur christelijk weekblad: ‘Abortus is als de doodstraf’

Een bericht in de categorie ‘gooi alles maar op een hoop’. Hoofdredacteur Geert De Kerpel van het christelijke weekblad Tertio lijkt het spoor bijster. De Kerpel reageert via zijn Facebook-account op een voorstel van de politieke partij SP.A om abortus in België tot twintig weken zwangerschap mogelijk te maken. Want abortus is als de doodstraf, en de cultuur van de dood is van IS en andere jihadi, vindt de christenhoofdredacteur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sebas Bouquet

Hoe zit het precies? Op dit moment ligt de grens voor abortus op twaalf weken in België. Om die reden trekken jaarlijks tussen de vijfhonderd en zeshonderd (zwangere) Belgische vrouwen de grens over naar ons land. Vrouwen die meer dan twaalf weken zwanger zijn, hebben in België namelijk geen recht meer op abortus.

SP.A-Kamerlid Karin Jiroflé vindt dat hypocriet. Waarom? De Belgische abortuscentra mogen die vrouwen wel naar Nederland doorverwijzen, maar in eigen land is de ingreep niet toegestaan.

‘Cultuur van het leven’
De Kerpel van het christelijke weekblad Tertio denkt daar heel anders over. De Kerpel spreekt over een ‘cultuur van de dood’ en een ‘cultuur van het leven’. Volgens de hoofdredacteur bevestigen de argumenten die SP.A aanhaalt dat abortus in overgrote mate wordt gepleegd om sociale en financiële redenen. En niet, zoals de voorvechters zouden hebben bedoeld, in geval van verkrachting, een levensbedreigende situatie voor de zwangere vrouw, of een ongeneeslijke en zwaar lijdende foetus.

Maar dan krijgt zijn betoog een beetje een vreemde wending. “Het zegt veel, heel veel over een samenleving als die in almaar toenemende mate wettelijke mogelijkheden aanreikt om menselijk leven straffeloos moedwillig voortijdig te beëindigen. Hoeft het trouwens te verwonderen dat in zo’n cultuur de geesten ook almaar meer rijpen om de doodstraf opnieuw in te voeren? Het Westen stelt tegenover de ‘cultuur van de dood’ van IS en andere jihadi de ‘cultuur van het leven’, luidt het dan. Werkelijk?”

Welja, meneer De Kerpel. Abortus vergelijken met de doodstraf is op zijn minst wat kort door de bocht te noemen.

 

 

Onderwerpen