Spring naar de content

Keeping up with de Verstappens

Max Verstappen is beroemd. De jonge coureur is samen met Tom Dumoulin en Dafne Schippers in een strijd verwikkeld wie de meest besproken én aanbeden sporter van het land is. Alles wat rondom Max Verstappen gebeurt is nieuws, ook wanneer het zijn familie betreft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

En dus kopte De Telegraaf woensdagochtend ‘Jos Verstappen op de vuist met eigen vader’. De ‘krant van wakker Nederland’ had lucht gekregen van een incident rondom de laatste race van Max Verstappen, afgelopen zondag. Nadat de jongste Verstappen in Hongarije naar een vijfde plaats reed, ging bij de politie in Montfort de telefoon. Er zou een handgemeen zijn op de Stationsweg.

Op het bewuste adres staat de ijssalon van Frans Verstappen, opa van Max en vader van Jos. De politie verklaarde dat ze daar een gewonde man aantroffen die vervolgens aangifte heeft gedaan. Er werden geen aanhoudingen verricht, maar de politie heeft het incident in onderzoek. De Telegraaf vroeg Frans Verstappen daarop om een reactie. Opa Verstappen toonde volgens het bericht zijn verwondingen en zei ‘er helemaal klaar mee te zijn’.

Er volgde een relaas over de losse handjes van Jos, die niet tot tien zou kunnen tellen en welke invloed het gedrag op Max heeft. Het verhaal doet vermoeden dat Frans en de verslaggevers elkaar in ieder geval enkele minuten hebben gesproken. En hoewel je ethisch vraagtekens kunt zetten bij het algemene belang van het artikel en het gebruik van woorden als ‘afgetuigd’ en ‘mishandeling’, lijkt er weinig op af te dingen. Zelfs het management van Jos Verstappen is om een reactie gevraagd.

De soap krijgt echter een merkwaardige nieuwe aflvering wanneer Radio 538 woensdagochtend met Frans Verstappen belt om het verhaal te verifiëren. Vloekend en tierend vertelt Opa Verstappen een heel ander verhaal. Jos en Frans hebben een discussie gehad, meer niet. De Telegraaf is een achterlijke krant en het is een groot lulverhaal. Alles wat ze willen is Jos, Opa en Max kapot maken. De ‘honden’ die het hebben gepubliceerd, zijn nog niet klaar met hem.

De journalisten van De Telegraaf – Nico Fassotte en Bjorn Thimister – hebben inmiddels aan de NOS laten weten dat een verslaggever een dag eerder uitgebreid met Frans Verstappen heeft gesproken. Er volgt dus ongetwijfeld nog een nieuwe episode van de soap.

En Max? Die laat weten veel zin te hebben in de Grand Prix van Duitsland, aankomende zondag.