Spring naar de content

Verwijderde chats van WhatsApp toch niet gewist

Wanneer je een chatgesprek in WhatsApp verwijdert, betekent dat niet dat het gesprek ook meteen van je telefoon wordt gewist. Daar kwam blogger en tech-deskundige Jonathan Zdziarski achter. Op zijn veelgelezen weblog doet hij uit de doeken hoe dat precies werkt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Zdziarski ontleedde de data van zijn eigen WhatsApp-account, en kwam pardoes allerlei chatgesprekken tegen waarvan hij dacht dat hij ze had verwijderd. WhatsApp verwijdert namelijk wel het gesprek, maar de data van het gesprek blijven voor altijd behouden. Pas als je de berichtenservice helemaal van je telefoon wist, wis je de data van de verwijderde gesprekken ook.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het gevolg hiervan, is dat inlichtingendiensten de gewiste gesprekken op kunnen vragen bij Apple en Google – de bedrijven achter WhatsApp. Moeten we daardoor in paniek raken? Zeker niet, maar weet dat je – ook al denk je dat je de gesprekken gewist hebt – altijd een voetafdruk achterlaat die later is te traceren. Mocht u er zeker van zijn geen digitale sporen achter te laten, dan adviseert Zdziarski om de applicatie Signal te downloaden. Deze app slaat namelijk geen enkel gesprek op.