Spring naar de content

Kent u die (vieze) mop van die Amerikaanse basketballers in Rio al?

Voor iedereen die weleens in Praag is geweest zal het een bekend fenomeen zijn: op zoek naar vertier loop je met vrienden door de binnenstad. De besluitvorming in groepsverband is stroperig als altijd. Op zoek naar die ene leuke tent, die legendarische kroeg waar je het jaren later nog over hebt, of in ieder geval een etablissement waar niet alleen maar toeristen zijn. Dan is er ineens dat ene barretje. De entree zegt ‘Cabaret’ en wonder boven wonder is iedereen gelijk enthousiast. Een avondje cabaret? Waarom niet?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Bij binnenkomst slaat de twijfel toe. “Veel mannen,’’ zegt de eerste. “Wat een worstenfabriek,” concludeert de tweede. “Too many dicks on the dance floor!’’ roept de derde. Gelukkig, er zijn wel wat vrouwen. Maar wat hebben ze weinig aan. Langzaamaan begint er iets te dagen. Zou het kunnen dat ‘cabaret’ in het Tsjechisch iets heel anders betekent dan in het Nederlands?

In Spanje overkwam mij iets soortgelijks. Onder aanvoering van een goede vriend gingen we een club binnen waarvan hij zeker wist dat-ie er eerder was geweest. Het eerdere bezoek was legendarisch geweest. Spektakel was volgens hem gegarandeerd. Bij binnenkomst werd ik onmiddellijk door een wulpse dame een hokje binnengetrokken evenals mijn twee vrienden. Een split second dacht ik nog dat ik sjans had maar al gauw begon er iets te dagen. Tien seconde later stonden zowel ik als mijn vrienden totaal verbijsterd weer in de gang. Het bleek toch niet dezelfde club als de vorige keer.

Waarschijnlijk zijn de basketballers van het Amerikaanse dream team noch in Tsjechië, noch in Spanje geweest. Wellicht had het ze behoed voor een bezoekje aan een plaatselijke spa in Rio de Janeiro. DeAndre Jordan, DeMarcus Cousins en DeMar DeRozan (er is duidelijk een namentrend gaande in basketballend Amerika) waren afgelopen woensdag op zoek naar de broodnodige ontspanning om de olympische batterij op te laden na een lang seizoen in de NBA. Het cruiseschip waar het Amerikaanse basketbalteam op verblijft in Rio is van alle luxe voorzien maar mist natuurlijk de gezelligheid van het olympisch dorp. Vandaar dat de mannen de stad in zijn gegaan om de couleur locale te proeven.

Het duurde even voordat de drie mannen (op bovenstaande afbeelding de rechter drie) doorhadden dat er weinig hot-stonemassages en modderbaden waren in de Spa Monte Carlo. Wel is er een full bar die enkel en alleen mannen bedient en ook facials behoorden tot de mogelijkheden. Na het bestellen van een drankje begon er toch ook wat te dagen bij de NBA-sterren. Toen ze zich realiseerden zich in een huis van lichte zeden bevonden zijn ze onmiddellijk weggegaan. Terug naar hun verblijf op het luxe cruiseschip. Waar overigens zowel een spa als een bar aanwezig is.