Spring naar de content

Aanstelling van Dick Advocaat door KNVB was een domme zet

Dick Advocaat vertrekt als assistent-trainer van Danny Blind bij het Nederlands elftal, en wordt naar verluidt de nieuwe trainer van Fenerbahçe. Dick kiest – weer – voor het grote geld. In Zeist blijken daar mensen van op te kijken die hem hebben gecontracteerd. Ze dachten dat Dick het een aardige afwisseling vond. Af en toe een interlandje. Niet voortdurend achter de geraniums.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Hans van Brussel

Ik denk dat we niet moeten uitsluiten dat Dick met rollator-en-al ooit nog ergens langs de velden staat, het liefst in een ver land. Daar is nog avontuur. Het Nederlands elftal was niet eens second best, wel een aardig tijdverdrijf zolang er niets anders was. Feyenoord vorig jaar ook niet hoewel wel leuker. In elk geval bijna elke week wat. Advocaat was vroeger bij ADO al een bijtertje. Niet een briljante voetballer maar wel eentje die bleef gaan en daarmee een voorbeeld voor het team. Als speler hield hij al niet op. Na ADO kwamen Roda JC, VVV, Sparta en FC Utrecht. Tussendoor nog even de Verenigde Staten, de Chicago Sting. Hij stopte pas op z’n 37ste.

Als trainer zag hij daarna ook de nodige clubs: FC Haarlem, SVV, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Monchengladbach, AZ, Feyenoord, Zenith St. Petersburg, Sunderland. En de nodige landen: Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, België, Rusland, Servië. En dus nog een keertje Nederland. Als assistent.

Wie – en dat schijnt de KNVB te hebben gedaan – in een contract met Dick Advocaat opneemt dat hij bij een goed aanbod direct mag vertrekken, snapt niks van voetbal. En nog minder van Dick Advocaat. Die zoekt altijd naar geld en nieuwe uitdagingen. Het kan ook best andersom zijn overigens, maar meestal gaan ze ook gewoon samen. Zeker in Turkije.