Spring naar de content

Vanaf december heeft u weer een plaatsje in de trein

Vanaf december dit jaar gaan er meer treinen rijden, zo liet ProRail maandag op de website weten. De spoorbeheerder gaat daarmee in op de ruim veertig vervoerders die vanaf april hun wensen kenbaar konden maken. Hopelijk is dit goed nieuws voor de reizigers die voorheen in overvolle gangpaden moesten bivakkeren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nico Hofstra

Jaarlijks in de derde week van augustus verdeelt ProRail de beschikbare sporen voor goederen- en reizigersverkeer over de vervoerders. Op basis daarvan heeft ProRail een aantal grote veranderingen voor 2017 op een rijtje gezet. Zo rijden er vanaf december 2017 meer treinen tussen Almere/Lelystad en Schiphol, tussen Amsterdam Centraal en Breukelen en tussen Maastricht en Maastricht Randwyck. Ook kan er vanaf mei gebruik worden gemaakt van een nieuwe NS-spitstrein tussen Groningen in Assen. Dat er meerdere treinen gaan rijden zouden we volgens ProRail al in december dit jaar moeten merken.

In november vorig jaar meldde NOS een recordaantal van 3600 klachten in dezelfde maand aan reizigersorganisatie Rover. Ook dit jaar werd er nog geregeld melding gemaakt van overvolle treinen. Hopelijk zorgen de maatregelen van ProRail voor iets meer ruimte in de tot nu toe stampvolle treinen.

 

Onderwerpen